Gå til indhold

Bogomtale

Strategisk sundhed på arbejdspladsen

27. november 2015

Artikel

Forfatter: Redigeret af Maria Rørbæk

Af Julie Engelund Sander, Regitze Siggaard, Just Bendix Justesen og Mads Andreasen

Denne bog vil være en praktisk guide til dem, der har ansvaret for sundhed på arbejdspladsen – og målet er, at arbejdspladserne skal gå fra sundhedsarbejde på projektniveau til sundhedsarbejde på strategisk niveau. På projektniveauet handler sundhedsarbejdet fx om enkeltstående tiltag som gratis frugt i kantinen eller foredrag om rygestop. På strategisk niveau bliver sundhed en integreret del af arbejdspladsens strategi, og både medarbejdere og ledelse arbejder målrettet med sundhed som en del af de daglige opgaver. Forfatterne lover, at læserne bl.a. kan lære at sætte realistiske rammer for en sund hverdag, analysere investeringer i sundhed og trivsel samt at vurdere værdien af diverse tiltag – hver gang med udgangspunkt i den konkrete arbejdsplads. Bogen indeholder også forskellige eksempler på virksomheder, der har haft enten succes eller fiasko med sundhedsarbejdet. Forfatterne understreger, at sundhedstiltagene ikke skal ses som et mål i sig selv – men som et middel til at gøre medarbejderne sundere, så de bedre kan bidrage til arbejdspladsen og har mindre sygefravær.


Gyldendal Business. 208 sider. 300 kr.

 

Bliv medlem