Gå til indhold

Kommentar

Lad os sammen fejre vores fag

For mig ligger der en stor faglig stolthed i, at vi i arbejdet med mennesker bruger både hjertet og hjernen

2. oktober 2015

Artikel

Forfattere: Af Benny Andersen og forbundsformand

I dag er det 2. oktober. For syvende gang fejrer vi den Internationale Socialpædagog-dag. I år har vi valgt at markere dagen med udgangspunkt i et berømt citat fra vores tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Nyrups citat er måske ikke berømt i den brede offentlighed, men det er det i internationale socialpædagogkredse. Da Nyrup i 2009 talte på AIEJI-kongressen (den internationale sammenslutning af socialpædagoger) sagde han nemlig følgende: ‘You have the finest job in the world’.

Det var et budskab der gav genlyd i salen og det var tydeligt, at mange deltagere rankede ryggen. Der ligger en enorm anerkendelse og faglig stolthed i den sætning. Derfor har vi også besluttet os for, at ‘The fineste job in the world’ er overskriften på dette års internationale fejring. En fejring, der går verden rundt og inkluderer socialpædagoger fra så forskellige lande som Norge, Indien, Portugal, Brasilien og Rusland.

Hos Socialpædagogerne har vi tidligere brugt #stoltsocialpædagog til at markere vores faglige stolthed. Det vil vi gøre igen i år. For mig ligger der en stor faglig stolthed i, at vi i arbejdet med mennesker bruger både hjertet og hjernen. Hvad gør dig stolt? Glæder mig til at se dit bud.

Følg fejringen på Socialpædagogernes facebook-profilinstagram-profil og på www.sl.dk/stoltsocialpædagog.

Konkurrence: Vind kage til hele arbejdspladsen

Vi fejrer dagen på #stoltsocialpædagog og #thefinestjobintheworld. Vi håber, at du vil være med. Så vis os, hvad der gør dig stolt af at være socialpædagog. Tag et billede af dig og dine kollegaer – eller noget andet, der viser din faglige stolthed. Vi premierer de bedste billeder med kage til dig og dine kollegaer.

Send os dit billede på webmaster@sl.dk (så vil vi uploade det på vores sociale medier) eller upload det direkte på instagram eller facebook med hashtagget #stoltsocialpædagog og/eller #thefinestjobintheworld, så deltager du i konkurrencen og får samtidig vist, hvad der gør dig til en stolt socialpædagog.

 

Bliv medlem