Gå til indhold

Læserbrev

Totalt systemsvigt

16. oktober 2015

Artikel

Forfattere: Af Jörg Beutnagel og pædagog

Jeg undres over, hvordan man som offer for en voldsepisode på sit job bliver behandlet af det danske retssystem og politi. Jeg kan desværre ikke komme ind på selve sagen, da det er arbejdsrelateret, og jeg har tavshedspligt, da retssagen ikke er afsluttet, og jeg er vidne. Jeg kan ikke klage over domstolen, da sagen ikke er forhandlet, trods de tre retsmøder, der er blevet aflyst. Alle enten dagen før eller samme dag, hvor jeg sad og ventede i retten. Og alle møder lagt midt i skoleferier og endda den 23. december., således at jeg nu i snart to år ikke har kunnet holde den ferie, som jeg havde planlagt og ønsket med mine børn. Men som jeg blev belært, har jeg som vidne pligt under straffeansvar, evt. med politiets medvirken (vel i håndjern), til at møde op. Der kan ikke tages hensyn til noget som helst! Stavnsbåndet er ikke ophævet.

Sjovt, at den anklagede har rettigheder som gør, at man kan aflyse retsmødet, kan tage kalenderhensyn osv., hvilket gør, at man kan trække processen i langdrag

Sjovt – jeg troede, det var mig, der var blevet overfaldet.

Betænkeligt er det også, at jeg – fordi overfaldet foregik på mit arbejde og i arbejdstiden – bliver sat i en situation, hvor jeg ikke har de samme rettigheder (pligter), som hvis jeg havde været civil. Min retssikkerhed bliver tilsidesat, og jeg føler mig chikaneret. Der er nu gået så lang tid, siden episoden foregik, at jeg har svært ved at tage behandlingen af sagen seriøst længere. Min retsfølelse er dybt krænket, bl.a. på grund af hændelser under det første retsmøde, hvilket jeg jo ikke kan uddybe, da jeg under strafansvar ikke må udtale mig.

Jeg kan ikke klage nogen steder, og føler mig ikke taget seriøst.

Støtten fra Socialpædagogerne har, må jeg sige, været mangelfuld og ikke noget, jeg synes på nogen måde afspejler det, jeg troede, at jeg kunne forvente.

Næste gang, jeg bliver overfaldet, politianmelder jeg det nok ikke, da jeg ikke synes, det giver nogen mening eller retfærdiggør alt det, jeg bliver udsat for efterfølgende.

PS: De missede min vinterferie med et døgn i den nye indkaldelse til retsmøde (som måske alligevel bliver aflyst?).

 


Kære Jörg Beutnagel

Af Benny Andersen, forbundsformand

Det er beklageligt, at du har haft oplevelsen af, at du ikke har fået støtte fra Socialpædagogerne. Vi har ikke umiddelbart kunne se, at vi har haft kontakt med dig om den konkrete sag. Vi er meget optagede af at yde alle medlemmer den bedst mulige støtte og service, så derfor tager vi nu direkte kontakt for at se, om vi kan hjælpe fremadrettet.

 

Bliv medlem