Gå til indhold

Glade medlemmer

Ros til LO- og FTF-forbundene

Ny undersøgelse viser stor medlemstilfredshed

16. januar 2015

Artikel

Forfatter: Af Jens Nielsen

Det kan godt være, at der i tide og utide bliver skrevet om fagbevægelsens fremtid – men spørger man medlemmerne i de to hovedforbund LO og FTF, så er de godt tilfredse. Sådan kan man sammenfatte resultatet af undersøgelsen ‘Fællesskab før forskelle – Lønmodtagerværdier og interesser i forandring’, foretaget af forskere ved Aalborg Universitet. Det er tredje gang, undersøgelsen bliver lavet, og de tre undersøgelser giver et billede af lønmodtagernes syn på arbejdsliv og politik over tid.

Medlemmerne mener i stigende grad, at fagbevægelsen er nødvendig for at varetage deres interesser. De ønsker fælles løsninger på de problemer, som bl.a. den finansielle krise har skabt, og de bakker op om velfærdsstaten.

Socialpædagogernes formand er godt tilfreds med resultatet:

– Medlemmerne peger entydigt på, at de er glade for deres fagforening og for den danske model. Det synes jeg er en fin og klar udmelding, siger Benny Andersen.

– Man kan se, at tilslutningen til fagbevægelsen er steget. Og det er da glædeligt, at medlemmerne i den grad er klar over, at gode løn- og arbejdsvilkår ikke kommer af sig selv, siger Benny Andersen. 


Læs mere om undersøgelsen via www.kortlink.dk/fffd

 

Bliv medlem