Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Kernefaglighed

Hvad er din socialpædagogiske kernefaglighed? Hvordan gør dit fag en forskel for borgeren? Hvilke unikke kompetencer besidder du som socialpædagog?

Hvad er socialpædagogisk kernefaglighed?

Socialpædagoger arbejder meget forskelligt afhængigt af borgergruppen og typen af indsats. Alligevel er der et fælles fagligt fundament. Det kalder vi socialpædagogisk kernefaglighed.

Læs mere om, hvad den socialpædagogiske kernefaglighed dækker over, og hvorfor den er så vigtig.

Den socialpædagogiske kernefaglighed (pdf)

 

Min faglige praksis

Et værktøj til at sætte ord på den socialpædagogiske praksis.

Hent værktøjet (pdf)

Webinar om socialpædagogisk kernefaglighed

Hent oplæg fra webinaret

Se oplæg af Bent Madsen om den socialpædagogiske kernefaglighed i dette webseminar fra den 20. august 2015.

Du kan hente Bent Madsens powerpoint-oplæg (pdf)

 

Styrk og dyrk din kernefaglighed

Det kan være svært, at sætte ord på sin socialpædagogiske kernefaglighed. Det ved de fleste, der har prøvet det. Men det er samtidig bydende nødvendigt for at kunne dokumentere og kvalificere egen og andres arbejde. Samtidig er det en god øvelse, når man skal forberede sig på jobsamtalen, indgå i et tværprofessionelt samarbejde eller lignende.- Et stærkt fagsprog er langt hen ad vejen forudsætningen for at sikre kvalitet i indsatsen og personlig udvikling.

En nem metode er, at knytte generelle begreber fra socialpædagogikken til egen individuelle praksis. Det gør dig skarp på, hvordan du arbejder som socialpædagog, og hvilke unikke kompetencer du har som medarbejder. Nedenfor har vi identificeret ni nøglebegreber, der er gennemgående i den socialpædagogiske kernefaglighedsforståelse.

Humanisme  -  Etik - Dokumentation - Relation - Refleksion - Tværfaglighed - Betydningsfuld intervention - Helhedsforståelse - Helhedsorienteret indsats

Brug dem på personalemødet til at igangsætte en faglig diskussion af indsatsen, eller brug dem til at forklare spejlet, hvordan etik, helhedsforståelse, tværfaglighed osv. spiller en særlig rolle i dit professionelle arbejde.

 

Sig det højt!

Praktikere fortæller om kernen i deres arbejde, og behovet for socialpædagogiske indsatser

Filmene er produceret af Actant i forbindelse med Socialpædagogernes projekt om kernefaglighed. Filmene fungerede som metode til videnindsamling i  projektet og havde oprindeligt et internt sigte i organisationens arbejde.