Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Corona: Spørgsmål og svar

Situationen omkring coronavirus udvikler sig løbende. Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, der rejser sig for dig som medarbejder. Opdateret 13. december 2022

Skal jeg re-vaccineres?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle på 50 år og derover får en booster-vaccination mod covid-19.

Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide, personale på sundheds- og ældreområdet og udvalgte dele af socialområdet, som har tæt kontakt til borgere og patienter i øget risiko bliver booster-vaccineret.

Også pårørende til personer i særlig øget risiko anbefales et stik mere, ligesom udvalgte personer under 50 år, som har særlig risiko for alvorligt forløb af covid-19, også vil kunne få en booster-vaccination ud fra en individuel vurdering.

Influenzavaccine
Sundhedsstyrelsen anbefaler influenzavaccination til alle på 65 år+, personer med visse kroniske sygdomme, børn mellem 2 og 6 år, gravide i 2. og 3. trimester og personale på sundheds- og ældreområdet og udvalgte dele af socialområdet.

Vaccinationsprogrammet for både covid-19 og influenza starter den 1. oktober 2022.

Hvordan får jeg tilbudt vaccinen?

Hvis du er i målgruppen for vaccination på baggrund af din alder, vil du modtage en invitation i e-Boks.

Hvis du er i målgruppe for vaccination på baggrund af din sygdom/tilstand eller dit arbejde, modtager du ikke en invitation. Når programmet starter den 1. oktober, kan du i stedet enten:

  • Gå ind på vacciner.dk, hvor du udfylder et spørgeskema om dit helbred og arbejde, der guider dig til, hvilke vacciner du er i målgruppen for. Derefter udfylder du en tro-og loveerklæring, og så kan du bestille tid til vaccination.
  • Tale med din læge, som kan oprette et vaccinationsforløb på vacciner.dk til dig med de vacciner, du tilbydes. Herefter kan du selv bestille tid. I nogle tilfælde vil lægen kunne vaccinere dig med det samme.
  • Undersøge, om din arbejdsplads tilbyder vaccination, fordi du arbejder sundheds- eller plejepersonale eller inden for udvalgte dele af socialområdet.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen: https://sst.dk/da/vaccination

Skal jeg testes?

Personale på sociale tilbud med sårbare mennesker opfordres til at tage 2 ugentlige antigenselvtest for covid-19.

Da der kan opstå falske positive test, opfordres medarbejderen ved et positivt prøvesvar til at tage endnu en antigenselvtest. Hvis 2. test giver et negativt prøvesvar, opfordres medarbejderen til at tage en 3. test.

8. december blev aftalen om testindsats på social- og ældreområdet forlænget.

Læs Sundhedsstyrelsens vejledning

Flere spørgsmål og svar

Du kan finde svar på spørgsmål om covid-19 hos Sundhedsstyrelsen

Du kan finde mere information om løn og ansættelse på FH's FAQ

Kontakt din TR eller kreds, hvis du er i tvivl om dine vilkår.