Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Føler du dig stresset?

Oplever du problemer med stress, og har du behov for at få et overblik over din situation og dine handlemuligheder? Hos Socialpædagogerne har du mulighed for at få råd og vejledning fra en faglig konsulent, som har været igennem et stressvejlederforløb.

Stress kan ramme os alle og være en reaktion på forskellige belastninger i hverdagen. På arbejdspladsen kan stress fx opstå, hvis du har en oplevelse af ikke at slå til, en oplevelse af manglende tid til at udføre dit arbejde tilfredsstillende, samarbejdsvanskeligheder, eller hvis du oplever forandringer, som virker uoverskuelige.

Som regel kan vi godt håndtere kortvarige belastninger som fx, at vi har ekstra travlt i en afgrænset periode. Men er vi igennem længere tid udsat for store belastninger, er der en risiko for, at det påvirker arbejdsindsatsen, livskvaliteten og helbredet negativt.

Brug for hjælp til at finde en løsning?

Oplever du problemer med stress, og har du brug for en fortrolig snak om det, kan du kontakte din lokale kreds på deres hovednummer og få råd og vejledning fra en af vores faglige konsulenter, som har været igennem et stressvejlederforløb. Tilbuddet gør sig gældende for alle vores medlemsgrupper.

Det mener Socialpædagogerne

Hos Socialpædagogerne mener vi, at det er arbejdsgivers ansvar at skabe et godt arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøproblemer angår dog hele arbejdspladsen og skal takles i fælleskab for at skabe trivsel for såvel alle på arbejdspladsen som den enkelte.

Symptomer på stress

Symptomerne på stress er individuelle og opstår som regel efter længere tid med belastning i hverdagen.

Her er nogle af de hyppigste tegn på stress:

  • Søvnløshed
  • Hjertebanken
  • Glemsomhed
  • Humørsvingninger
  • Let til gråd
  • Koncentrations- og hukommelsesbesvær
  • Ubeslutsomhed
  • Svimmelhed
  • Appetitløshed
  • Lav irritationstærskel

Få en snak med en konsulent om stress og din situation

Vi har i hver kreds tilknyttet en faglig konsulent, som har været igennem et stressvejlederforløb. I samtalen vil du sammen med konsulenten danne dig et overblik over din aktuelle situation og dine handlemuligheder. Vores konsulenter tilbyder en samtale, som vil kunne give dig en retning på, hvordan du kan gribe din situationen an.

Er dit stressniveau meget højt, anbefaler vi altid, at du tager kontakt til egen læge. Vores tilbud om samtale kan ikke erstatte et decideret stressbehandlingsforløb.

 

Tavshedspligt

Konsulenterne har tavshedspligt og giver ikke oplysninger videre uden dit samtykke.

Er du i tvivl, om du er stresset? Tag en stress-test

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har udviklet en stresstest, som du kan bruge til at undersøge dit stressniveau.

Viser testen tegn på et højt stressniveau, er det vigtigt, at du handler på situationen. Husk også, at visse symptomer kan skyldes andet end stress. Derfor er det under alle omstændigheder en god ide at tage fat i din læge.

Spørg din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant

Kontakt din tillidsrepræsentant (TR) eller arbejdsmiljørepræsentant (AMR) på din arbejdsplads, hvis du oplever problemer med trivslen og/eller arbejdsmiljøet. TR, AMR og ledere indgår i et tæt samarbejde for at sikre gode og sunde arbejdsmiljøforhold på arbejdspladsen.