Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Benny Andersen

Socialpædagogisk arbejde kræver socialpædagogisk faglighed.

Benny Andersen genvalgt som forbundsformand. 

Hvornår har du sidst oplevet socialpædagogers faglighed forandre liv?
Mit seneste arbejdspladsbesøg på JOBstien i Aarhus er et godt eksempel på, hvordan socialpædagogisk faglighed i samarbejde med virksomheder kan skabe en konkret forandring i menneskers liv. Fordi socialpædagoger altid tager udgangspunkt i lige dét enkelte menneske – selvfølgelig med baggrund i viden, teori og erfaring. Som profession er vi dem, der altid står på menneskets side.

Hvad er din vigtigste politiske sejr i de seneste to år?
Jeg håber, at regeringens arbejdsskadereform bliver en realitet. Vi har kæmpet i mange år for, at arbejdsskader efter vold udløser fuld erstatning. Og så er jeg glad for, at vi er lykkedes med, at det er tydeligt, at uddannede kolleger betyder noget. Det ser vi sprede sig i flere kommuner, som vi samarbejder med om merituddannelse og specialiseringsforløb.

Hvad er det vigtigste for medlemmerne, som du vil kæmpe for i næste kongresperiode?
Vi skal fortsat insistere på, at socialpædagogisk arbejde kræver socialpædagogisk faglighed. Det er et langt sejt træk. For vi kan dokumentere, at arbejdsmiljøet er bedre, jo flere uddannede kolleger der er. Der er mindre sygefravær, og man bliver længere tid i jobbet. Og så skal vi i overenskomsten for 2024 omsætte lønstrukturkommissionens resultater. Professionsfag med flest kvinder er simpelthen for lavtlønnede.

Benny Andersen, genopstiller som forbundsformand