Det skarpe CV
Dit CV er, sammen med ansøgningen, et af de vigtigste redskaber i din jobsøgning, da det kan være afgørende for, om du bliver kaldt til samtale. Derfor er det vigtigt, at CV'et er nemt at gå til for arbejdsgiveren. Her får du de vigtigste råd til, hvordan du præsenterer din erfaring og faglighed på en overskuelig måde.
Sådan laver du et godt CV
Sådan opbygger du dit CV
- Kontaktoplysninger og billede
- Resumé
- Erhvervserfaring –i omvendt rækkefølge. Start med det nyeste først
- Uddannelse – hvis du er nyuddannet, så skriv uddannelsen først. Beskriv dine praktikker – de har givet dig relevant erfaring inden for det pædagogiske område
- Kurser – overvej hvilke, der er relevante for den konkrete stilling
- It-kompetencer
- Frivilligt arbejde og tillidshverv
- Sprog
- Fritid – kort om dine interesser og evt. familieliv. Overvej, hvad der er interessant for arbejdsgiveren
8 gode råd til dit CV
- CV'et skal ligesom jobansøgningen være målrettet til den stilling, du søger. Fremhæv derfor de job (eller praktikker), som har givet dig erfaring, der er relevant for den aktuelle stilling.
- Giv korte eksempler på opgaver og jobindhold i dine tidligere job.
- Skriv omvendt kronologisk, så det nyeste står først.
- Lav et kort resumé i starten: Du kan tænke resuméet som en slags ’miniansøgning’. Fortæl om de kompetencer, som gør dig særligt kvalificeret til den stilling, du søger. Hvis du er i gang med et brancheskifte eller har arbejdet inden for andre områder gennem længere tid, kan du i resuméet fortælle kort om, hvordan du forestiller dig, at den erfaring, du har, kan anvendes i den stilling, du søger.
- Dit layout skal være overskueligt og læsevenligt, fx ved at være opstillet i punktform. Og så skal det matche layoutet i din ansøgning.
- Husk kontaktoplysninger som mail og telefonnummer.
- Brug et billede af dig selv, der sender de rigtige signaler.
- Udelad referencer, udtalelser og eksamensbeviser fra CV’et. Gem dem i stedet til samtalen, med mindre arbejdsgiver har bedt om at få det tilsendt.
Sådan kan dit CV se ud: 3 eksempler
Der findes ikke én rigtig måde at skrive CV på. Der er dog nogle forskellige genrer, du kan lade dig inspirere af gennem disse eksempler, som du kan udfylde med dine egne oplysninger.
1. Det klassiske CV (Word)
Her præsenterer du gennem resumé, erhvervserfaring, uddannelse, kurser og de relevante kompetencer dig selv på en overskuelig og kortfattet måde.
2. Kompetence-CV'et (Word)
Her præsenterer du din erhvervserfaring og din uddannelse med udgangspunkt i de kompetencer, du har opnået. Denne model kan være en fordel for dig, der er nyuddannet og har begrænset erhvervserfaring, eller hvis du søger arbejde inden for et område, hvor det vil være en fordel at 'oversætte' din tidligere erhvervserfaring, så arbejdsgiver hurtigt kan se, hvilke kompetencer du kan bidrage med.
Kompetence-CV'et kan også være relevant, hvis du har arbejdet med mange forskellige områder inden for pædagogfaget – det er ikke en selvfølge, at arbejdsgivere på et bestemt pædagogisk område ved, hvilke kompetencer du har med fra andre områder.
3. CV og ansøgning i ét (Word)
Kan være relevant til fx den uopfordrede ansøgning, så arbejdsgiveren får et hurtigt overblik over din erfaring og interesse for at blive en del af arbejdspladsen.
Få sparring på din ansøgning og dit cv
For at give dig den bedst mulige sparring skal du sende os et færdigt udkast af din ansøgning og CV samt jobannoncen. Så kan vi hjælpe dig med at målrette din ansøgning til netop det, arbejdspladsen efterspørger.
Ønsker du sparring til uopfordret ansøgning, så send et færdigt udkast af din ansøgning samt et link til arbejdspladsens hjemmeside.
Send også gerne et link til din LinkedIn profil.
Vi vil kontakte dig inden for tre hverdage på telefon eller besked i Mit SL.
Du skal skrive til os via Mit SL, for så er dine oplysninger beskyttet. Når du opretter en besked, skal du gøre følgende:
- Område: Vælg 'Fagforening'
- Emne: Vælg 'Job og karriererådgivning'
- Titel: Skriv 'Sparring på ansøgning'