Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu
TTEMA: Job og karriere

8 råd til den gode ansøgning

Din ansøgning skal pege fremad og fortælle, hvordan du vil løse opgaverne. Her er de otte vigtigste råd til ansøgningen. Du kan også booke tid til gratis sparring og rådgivning om ansøgning og cv hos Socialpædagogerne.

Sådan laver du en god ansøgning

Du skal acceptere marketing-cookies for at se denne video.

Gode råd til kontakten med arbejdsgiveren

 • Forbered dig, inden du ringer. Vær klar til at give en kort præsentation af, hvorfor du ringer og sørg for at have få og konkrete spørgsmål klar. Tænk over på forhånd, hvordan du
  vil afslutte samtalen.
 • Spørg om arbejdsgiver har tid til at tale nu – aftal en anden tid, hvis det passer dårligt. 
 • Sørg for, at du har ro til tale og at lytte til de svar, du får. 

Stil de relevante spørgsmål: 
Tag udgangspunkt i, hvad du bliver fagligt nysgerrig på, når du læser opslaget eller gennemgår arbejdspladsens hjemmeside. Hvis det fremgår, at der arbejdes med en bestemt pædagogisk metode, så spørg fx til hvordan det viser sig i praksis. Eller måske har du spørgsmål til de arbejdsopgaver, som bliver oplyst.

Hvad ville være din primære opgave, hvis der er flere? 

8 gode råd til ansøgningen

 1. Før du skriver din ansøgning, skal du have researchen på plads. Læs først og fremmest stillingsopslaget grundigt, så du ved, hvad arbejdsgiveren efterspørger. Søg derefter information om arbejdspladsen fx på deres hjemmeside eller via tilbudsportalen.dk og ring til arbejdsgiveren(Læs mere i faktaboksen nedenfor). 

 2. Målret din ansøgning tydeligt til det job, du søger - udover at forholde dig til stillingsopslaget bør du bruge din viden fra kontakten med arbejdsgiver.

 3. De første 3-5 linjer er centrale - de skal give lyst til at læse videre. Vælg en fængende overskrift på ansøgningen med tillægsord, der siger noget essentielt om dig fx ’Engageret socialpædagog søger stillingen som…’.

 4. Drop standardformuleringer som "Jeg tillader mig at søge...". Fortæl i stedet, hvorfor du søger stillingen og hvad du kan tilbyde som medarbejder med udgangspunkt i, hvad arbejdsgiveren efterlyser

 5. Giv eksempler på dine erfaringer og kompetencer i forhold til de opgaver eller arbejdsområder, som stillingen omhandler. Vær tydelig om hvordan din erfaring kan bruges i stillingen, så arbejdsgiver ikke selv skal fortolke

 6. Beskriv hvem du er som medarbejder og kollega. Undgå som hovedregel livshistorien og beskrivelser af familieforhold og fritidsinteresser

 7. Husk at formålet med ansøgningen er at blive inviteret til en jobsamtale. Hvis dine ansøgninger ikke bringer dig til samtaler, er det et vink om, at du skal gøre noget anderledes.

 8. Jobkonsulenten i din a-kasse hjælper gerne med sparring på konkrete ansøgninger – send den til din jobkonsulent i god tid inden ansøgningsfristen.  

Læs et eksempel på den virkelig gode ansøgning (PDF). 

Job og Karriere

Læs mere på sl.dk/jobogkarriere

Få flere gode råd til hvordan du griber jobsamtalen an, ved at lytte med i podcastserien fra Socialpædagogernes A-kasse. Her får du inspiration til jobjagten gennem gode råd, konkrete tips og andre, der har stået i din situation. Hør den her

Få sparring på din ansøgning og dit cv

For at give dig den bedst mulige sparring skal du sende os et færdigt udkast af din ansøgning og cv samt jobannoncen. Så kan vi hjælpe dig med at målrette din ansøgning til netop det, arbejdspladsen efterspørger.

Ønsker du sparring til uopfordret ansøgning, så send et færdigt udkast af din ansøgning samt et link til arbejdspladsens hjemmeside

Send også gerne et link til din LinkedIn profil.

Vi vil kontakte dig indenfor 3 hverdage på telefon eller besked i medlemsportalen.

Du skal skrive til os via Mit SL, for så er dine oplysninger beskyttet. Når du opretter en besked, skal du gøre følgende:

 • Område: Vælg ”Ledighed”
 • Emne: Vælg ”Samtaler”
 • Titel: Skriv ”Sparring på ansøgning”