Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Vi er to skridt foran

De har omkring 500 registreringer af voldsomme hændelser årligt. Alligevel har Børnecenter Solbo i Silkeborg vundet årets arbejdsmiljøpris. Hemmeligheden er, at de formår at bruge registreringerne til at styrke det pædagogiske arbejde

Tina Løvbom Petersen / Foto: Michael Drost-Hansen

01. jun 2018
MDH_solboB.jpg

Den er nærmest på sekundet kvart over et, da den lille minibus triller ind på parkeringspladsen. Dagens skolegang er overstået for børnene – nu venter afslapning og eftermiddagshygge på Børnecenter Solbo. 

Rutineret lader socialpædagog Kamilla Dragkilde sine briller glide ned i lommen, inden hun spreder armene ud og gør klar til et varmt velkommen hjem-knus til en af pigerne i bussen. 

Hun ved nemlig godt, at netop de briller kan være med til at udløse voldsom adfærd.

– Lige præcis den her pige har reageret voldsomt mange gange ved at slå ud og prøve at hive brillerne af mig. Det har jeg gentagne gange registreret som det, vi kalder ‘voldsomt udtryk’ – for her registrerer vi det hver eneste gang, vi oplever voldsom adfærd hos de børn, vi arbejder med, fortæller hun.

Netop fordi alle registreringer nøje bliver analyseret og drøftet, blev det pludselig synligt, at pigens voldsomme reaktion opstod igen og igen efter samme mønster. 

– Vi fandt frem til, at det formentlig er fordi, hun ikke kan lide det genskær, mine briller giver – og løsningen er så simpel, som at jeg bare tager brillerne af. Så er hun stille og rolig, fortæller Kamilla Dragkilde, inden hun følger pigen hen til elevatoren, så hun kan komme hjem – op til sit værelse på første sal.