Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Susan Hart til socialpædagoger: Alle skal ses med kærlige øjne

Siden hun var barn, har psykolog Susan Hart haft en pionertrang til at forstå mennesker og det, der foregår mellem dem. For det ødelægger den følelsesmæssige udvikling, når mennesker ikke mødes med kærlige øjne. Her har socialpædagoger en helt central rolle. Og Susan Hart har tilgangen

Lea Holtze / Foto: Ricky John Molloy

23. maj 2023
Susan_Hart_4_HIGH_1128x600.png
Fagligt fokus
Susan Hart har turneret land og rige rundt med foredrag og kurser om forståelsesrammen neuroaffektiv udviklingspsykologi, ligesom hendes bøger og artikler er oversat og udgivet i adskillige lande. Mød hende her og læs, hvorfor arbejdet med at påvirke menneskers følelsesmæssige modning har alt med socialpædagoger at gøre.

Psykolog Susan Hart var faldet i snak med overlægen i køkkenet på den børnepsykiatriske afdeling på Gentofte Hospital, hvor hun arbejdede. Hun havde læst den nyeste forskning fra USA om hjernens opbygning og udvikling. Hun havde nørdet ned i psykologiske teorier om tilknytning og relation.

Og hun var slet ikke i tvivl om, at det hele – neurovidenskaben og udviklingspsykologien – skulle bindes sammen. Det skulle gives et navn. Og hvis ikke hun gjorde det, ville hun årtier senere sidde tilbage som en bitter gammel kone – for så ville andre gøre det.