Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Den bedste modgift mod omsorgstræthed er omsorg

Det koster at skulle leve sig ind i udsatte og traumatiseredes liv på daglig basis. Alligevel kan de færreste nok forestille sig et arbejde som socialpædagog uden empati og omsorg. Men ’compassion’ og egenomsorg kan gøre det nemmere at være i det svære, lyder budskabet fra pædagog, forfatter og cand.pæd. Anne-Mette Sohn Jensen

Lea Holtze / Foto: Tor Birk Trads

03. aug 2021
Anne-MetteSohnJensen0007_1128x600.jpg
Fagligt fokus
Under sin uddannelse til pædagog kunne Anne-Mette Sohn Jensen mærke, hvor følelsesmæssigt involveret hun blev af arbejdet. Og hun var nødt til at finde ud af, hvordan hun passede på mig selv for ikke at blive ramt af omsorgstræthed. Den viden giver hun nu videre i en ny bog.

Socialpædagogen ’Karen’ er træt og har svært ved at rumme ’Lottes’ stærke følelser. Samtidig skammer hun sig over, at hun har lyst til at skælde Lotte ud, true med konsekvenser og nærmest råbe til hende, at hun skal slappe af. Lotte kalder fra sit værelse på døgninstitutionen med vred stemme. Men Karen beder hende vente, og til sin kollega ruller hun med øjnene. Da Karen kommer hjem, er hun helt udmattet – orker hverken familien eller veninderne og overvejer at melde sig syg.

Lyder eksemplet som noget, du genkender?