Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Sådan taler du om sociale medier og sex med borgerne

Borgeres liv på sociale medier bør være et socialpædagogisk indsatsområde for bl.a. at undgå seksuel udnyttelse, mener eksperter. Her guider en af dem til, hvordan socialpædagoger kan tale seksualitet, sociale medier og dating med borgeren

Berit Jarmin, Jakob Ravn Fjordbo

02. okt 2019

Sociale medier kan skabe stor værdi og glæde for mange mennesker med udviklingshæmning. Men flere fagfolk beretter også samstemmende om, hvordan det digitale liv har ført til sexkrænkelser og gråzoneprostitution hos samme borgergruppe. For borgerne er ekstra sårbare, hvis de kommer i kontakt med mennesker, der ser deres funktionsnedsættelse som en vej til at udnytte dem seksuelt. Og den faglige udfordring bliver ikke nemmere af, at meget af kommunikationen foregår i små foraer bag lukkede døre, hvor personalet sjældent har chance for at følge med. 

Derfor bør borgernes digitale liv være et vigtigt fagligt indsatsområde for socialpædagoger på linje med andre aspekter af borgernes liv, mener flere eksperter. Hos Sex & Samfund opfordrer projektleder Pernille Egebæk socialpædagoger til at lade anerkendelsen af borgernes behov for sex, nærhed og anerkendelse gå hånd i hånd med en faglig indsats. Hun guider her til, hvordan socialpædagoger kan tale om sociale medier og sex med borgerne.