Gå til indhold

Senior

Vil du holde fri på dine seniordage til næste år? Sådan gør du

Trænger du mest til at holde fri på dine seniordage til næste år, eller vil du hellere have dem udbetalt som seniorbonus eller pension? Det er nu – og inden 1. oktober – du skal tage stilling. Se, hvordan du gør

13. august 2024

Artikel
Er du socialpædagog på det kommunale område, gælder der nye regler for din seniorbonus. Læs her, hvad det helt præcis betyder for dig.

Er du socialpædagog på det kommunale område, gælder der nye regler for din seniorbonus. Som en del af trepartsaftalen om et lønløft til offentligt ansatte er det nemlig aftalt, at din seniorbonus automatisk bliver udbetalt, hvis du ikke aktivt vælger noget andet. Men valget er dit.

Hvis du ikke ønsker at få din seniorbonus udbetalt til næste år, men i stedet hellere vil holde fri på dine seniordage eller få dem udbetalt som pension, er det nu – og inden den 1. oktober – at du skal give din leder besked.

Tænker du: Sådan har det det altid været? Så er det måske, fordi du er regionalt ansat. Ændringen er nemlig kun sket på det kommunale område – for regionalt ansatte har det hele tiden været sådan.

Sådan gør du

Du vælger selv, hvordan du vil bruge din seniorbonus, og det gør du ved at give din leder besked inden 1. oktober. Beslutningen træder i kraft fra 1. januar 2025.

Vil du ændre det igen på et senere tidspunkt, skal det ske inden 1. oktober, hvorefter det træder i kraft fra årsskiftet.

Har du ret til seniorbonus?

Som socialpædagog på det kommunale område har du ret til fem seniordage årligt fra det kalenderår, du fylder 58 år (med undtagelse af socialpædagogiske konsulenter og husholdningsledere, der først har ret til seniordage fra det kalenderår, de fylder 60 år). Fra 2026 ændres dette således at du får retten til seniorbonus det år, du fylder 59 år.

Det forholder sig lidt anderledes for socialpædagoger på det regionale område. Se på sl.dk, hvad der gælder for dig.

 

 

Bliv medlem