Gå til indhold

Valg til forretningsudvalg

For mig har det højeste prioritet af organisere flere medlemmer

Når Socialpædagogerne afholder kongres i november, skal der vælges nyt forretningsudvalg. En af de foreløbig syv kandidater, der stiller op til de fire poster, er Michael Madsen. Han opstiller som forbundskasserer – og her kan du læse lidt om hans mærkesager og visioner

6. august 2024

Artikel
De delegerede på Socialpædagogernes kongres 12.-14. november vælger forretningsudvalget. En af dem, der stiller op til valg, er Michael Madsen, der genopstiller som forbundskasserer.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Nils Lund Pedersen

Valg til forretningsudvalg

Michael Madsen, genopstiller som forbundskasserer.

64 år, forbundskasserer og formand for Socialpædagogernes a-kasse siden 2016.

Uddannet socialpædagog. Har arbejdet med anbragte børn og unge samt vokse misbrugere og været kredsformand i Socialpædagogerne Sydjylland siden 1993.

Hvad vil du som medlem af et nyt forretningsudvalg arbejde for? Nævn tre konkrete mærkesager:

  1. Som kasserer er det vigtigt, at vi fortsat har en sund økonomi, som vi har haft det i mange år. Lige nu udviser vi rettidigt omhu i forhold til den medlemsudvikling, vi oplever – men vi ved, at der er et stort organiseringspotentiale i både regioner og kommuner. Og det har højeste prioritet at organisere flere medlemmer. Det kræver, at vi rykker lidt sammen i bussen og udvikler en fælles strategi for vores organiseringsarbejde på tværs af kredse og forbund.
  2. Som formand for a-kassen er jeg meget optaget af det arbejdsmarkedspolitiske og hele beskæftigelsessituationen. Området kalder på en forenkling, og vi har selv været med til at tage det første skridt med a-kasseforsøget, der nu er gjort permanent. Den linje skal vi holde fast i, så vi fastholder den lave ledighed, vi har. Vi skal sammen med andre fagforeninger kæmpe for, at vores ledige medlemmers kontaktforløb udvides fra de nuværende tre måneder til at omfatte hele medlemmets ledighedsperiode. Vi kender medlemmerne – og vi er de bedste og hurtigste til at få medlemmerne tilbage i job igen.
  3. Jeg er også optaget af, at vores tillidsrepræsentanter er klædt godt på og har ordentlige vilkår til at udføre deres arbejde. Derfor skal vi fortsat styrke TR-uddannelsen, ligesom vi bør kigge på, om vi ikke også skal satse lidt mere på vores FTR. Vi ser i høj grad, at arbejdsgiverne trækker mange vigtige beslutninger ind i et samarbejdssystem, hvor vi har dygtige tillidsvalgte siddende – og det er vores ansvar at ruste dem til at matche det system og de beslutninger, der træffes på det niveau.

Hvordan vil medlemmerne kunne mærke, at du bliver valgt?

Jeg kommer med mere end 30 års erfaring, og medlemmerne vil kunne mærke, at jeg fastholder mit fokus på vigtige konkrete mærkesager som økonomi, organisering, ledighed og vores tillidsrepræsentanter. Man ved, hvad jeg står for. Endelig vil medlemmerne også kunne mærke, at jeg arbejder for, at vi som organisation også har overskud til at være solidariske internationalt.

Hvor ser du Socialpædagogerne om fem år?

Min ambitioner, at vi også om fem år fortsat er en stærk og selvstændig faglig organisation med en skarpere profil for socialpædagoger. En fagforening, der er med til at sikre, at den socialpædagogiske faglighed og det specialiserede socialområdet står stærkere, at vi repræsenterer en eftertragtet faggruppe – og ikke kun opfattes som et område, der er lig med udgifter i kommunerne. Vi har om fem år en stabil økonomi og flere medlemmer.

Kort om forretningsudvalget

Forretningsudvalget er forbundets daglige politiske ledelse og består af forbundsformanden, to forbundsnæstformænd og forbundskassereren.

De delegerede på Socialpædagogernes kongres 12.-14. november vælger forretningsudvalget.

Læs mere om kongressen på sl.dk/kongres24

Bliv medlem