Gå til indhold

Valg til forretningsudvalg

De unge skal kunne mærke vores nærvær som fagforening

Når Socialpædagogerne afholder kongres i november, skal der vælges nyt forretningsudvalg. En af de foreløbig syv kandidater, der stiller op til de fire poster, er Tina Lai Holmgaard. Hun opstiller som forbundskasserer – og her kan du læse lidt om hendes mærkesager og visioner

6. august 2024

Artikel
De delegerede på Socialpædagogernes kongres 12.-14. november vælger forretningsudvalget. En af dem, der stiller op til valg, er nuværende kredsformand i Socialpædagogerne Bornholm Tina Lai Holmgaard. Hun opstiller som forbundskasserer.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Nils Lund Pedersen

Valg til forretningsudvalg

Tina Lai Holmgaard, opstiller som forbundskasserer.

50 år, kredsformand Socialpædagogerne Bornholm siden september 2021.

Uddannet socialpædagog. Har arbejdet som hjemmevejleder og været leder i Psykiatri og Handicap.

Hvad vil du som medlem af et nyt forretningsudvalg arbejde for? Nævn tre konkrete mærkesager:

  1. Jeg har siddet med budgetansvar som leder i 15 år – og som forbundskasserer vil fundamentet for alt være, at vi har styr på økonomien. Men derudover mener jeg, at kassererposten skal være mere politisk. Vi skal bruge den viden og de ressourcer, vi har i et nyt Forretningsudvalg, i en politisk retning, hvor vi får gjort os mere relevante for de medlemmer, vi taler på vegne af.
  2. Vi skal også være et fællesskab for de unge. Det kræver, at vi gør os begribelige og relevante – de unge skal kunne mærke vores nærvær som fagbevægelse. Som fagforening står vi på noget gammelt og solidt, men vi er nødt til at forny os. Det handler bl.a. om at tale til de unge i et sprog, de forstår. Vi har nogle gange en tendens til at tale lidt i et kodesprog – og tale til og med os selv. Men vi er nødt til at lære at tale et sprog, der gør os relevante for medlemmerne. Og for at være relevante, tror jeg, vi er nødt til at udvikle nye fleksible måder at være medlem på. Vi skal kunne rumme, at unge medlemmer har brug for mere direkte at kunne påvirke det fællesskab, de er en del af.
  3. Jeg er meget optaget af organisationsudvikling. Som forbundskasserer vil jeg derfor arbejde for at sikre bæredygtighed i Socialpædagogerne, både når det gælder økonomien og den kultur, vi har i organisationen. Vi har så utrolig meget potentiale, som jeg gerne vil være med til at forløse.

Hvordan vil medlemmerne kunne mærke, at du bliver valgt?

Jeg vil gå til opgaven med alt det, jeg står for. Så medlemmerne kommer til at mærke mit nærvær, mit engagement, mit åbne sind, min ordentlighed – og det stærke faglige fundament, jeg står på. De vil også kunne mærke min ambition om, at et nyt Forretningsudvalg bliver et dynamisk ledelsesteam, hvor vi lader os ’forstyrre’, og hvor vi skaber nye bevægelser og måder at handle på.

Hvor ser du Socialpædagogerne om fem år?

Om fem år er vi et fællesskab, hvor alle socialpædagoger gerne vil være med. Vi er lykkes med at få vores visioner gjort begribelige for alle – og ud og leve blandt medlemmerne, der vil se os som det helt naturlige valg. Ikke mindst de unge har opdaget betydningen af vores fællesskab. For at opnå det, skal vi genopfinde og udvikle os som forretningsudvalg og som organisation. Vi skal lære at tale på en anden måde og være nærværende på en ny måde, fordi vi er kulturbærere. 

Kort om forretningsudvalget

Forretningsudvalget er forbundets daglige politiske ledelse og består af forbundsformanden, to forbundsnæstformænd og forbundskassereren.

De delegerede på Socialpædagogernes kongres 12.-14. november vælger forretningsudvalget.

Læs mere om kongressen på sl.dk/kongres24

Bliv medlem