Gå til indhold

Podcast

Birkmose og forråelsen – 11 år senere

PODCAST: Psykolog Dorthe Birkmose brød med sin bog ’Når gode mennesker handler ondt’ tabuet om forråelse i den offentlige samtale for 11 år siden, og hun er nu aktuel med en stærkt revideret andenudgave af bogen.

30. april 2024

Podcast
Dorthe-Birkmose-foto-michael-drost-hansen.jpg

Forfatter: Mads Christian Heede / Kontekst&Lyd

Psykolog og forfatter Dorthe Birkmose udgav for 11 år siden den indenfor velfærdsområdet storsælgende bog 'Når gode mennesker handler ondt', der satte begrebet forråelse på dagsordenen - og de psykologiske dynamikker, der kan føre til forråelse hos velfærdsmedarbejdere som fx socialpædagoger. Hun satte fokus på, at det ikke er individet, der er ondt, men at alle mennesker kan opleve knappe ressourcer og få den afmagtsfølelse, der kan føre til forrået adfærd over for borgere, kollegaer eller pårørende. 

Nu er Dorthe Birkmose aktuel med en ny og stærkt revideret andenudgave af bogen. For selvom tabuet er brudt i den offentlige samtale, så er forråelse - og de psykologiske dynamikker, der giver forråelsesrisiko - stadig et tabu i den enkelte kollegagruppe, mener Birkmose.

I podcasten fortæller hun også om håb - og om de skridt vi kan tage væk fra forråelsen.

Sådan lytter du:

Medvirkende 

Psykolog og forfatter Dorthe Birkmose

Tilrettelæggelse og produktion

Mads Christian Heede / Kontekst&Lyd

Vil du have besked, når der er nye faglige podcasts om socialpædagogik? Så søg på 'Socialpædagogerne' i din podcast-app, og tryk 'abonnér' eller 'follow' - så får du automatisk at vide, når der er nye afsnit. Det er gratis.

Find alle podcasts fra Socialpædagogerne her

Bliv medlem