Gå til indhold

OK24

Afstemningen er slut: Rekordmange socialpædagoger har stemt

67 pct. af medlemmerne har taget stilling til og stemt om OK24-resultatet. Den rekordhøje stemmeprocent giver et godt ståsted over for arbejdsgiverne, siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen. Bliv opdateret på, hvad der nu sker

11. april 2024

Artikel
Tak for  din stemme .png (1)
Socialpædagogerne har nu overbragt resultatet af OK24-afstemningen blandt socialpædagoger til forligsmanden. Se, hvornår resultatet bliver offentliggjort.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Rikke Rhein-Knudsen

67 pct. Så mange socialpædagoger har forholdt sig til resultatet af OK24. Og afstemningen om et JA eller et NEJ til de nye overenskomster, som bestemmer socialpædagogers løn- og ansættelsesvilkår de næste to år, er nu slut.   

Det er den højeste stemmedeltagelse nogensinde i Socialpædagogernes historie. Og det er i sig selv en stor sejr og styrker Socialpædagogernes sag, forklarer formand for Socialpædagogerne Benny Andersen, der sender alle, der har stemt, en stor tak. 

– Det er fantastisk dejligt at mærke interessen og engagementet som formand. Og den nye rekordhøje stemmeprocent giver mig et virkelig godt ståsted over for arbejdsgiverne til næste overenskomstforhandling, der allerede er om to år. For arbejdet for at sikre bedre løn- og arbejdsvilkår stopper naturligvis ikke, siger han. 

Få resultatet mandag

Som noget særligt er der ved OK24 aftalt såkaldt sammenkædning. Det betyder, at alle stemmerne fra faggrupperne på det offentlige område tælles sammen, og så er det det samlede resultat, der afgør, om det bliver et JA eller et NEJ.  

Socialpædagogerne har nu overbragt resultatet af afstemningen blandt socialpædagoger til forligsmanden. Det samme gør de øvrige fagforeninger på det offentlige område i dag og i de kommende dage. Og på mandag den 15. april offentliggøres det samlede resultat af OK24, så snart det foreligger, på sl.dk. 

Uanset udfaldet glæder Benny Andersen sig over den debat, der har været på digitale såvel som fysiske medlemsmøder og ikke mindst sociale medier de seneste uger og måneder. 

– Det er ingen hemmelighed, at jeg har anbefalet et ja. Men det er også vigtigt for mig, at der undervejs har været masser af debat og spørgsmål. Det er sundt og vigtigt for en fagforening at have debatter om emner som løn og overenskomster – og jeg har stillet op til medlemsmøder, forsøgt at deltage mest muligt i debatten på sociale medier og svaret så mange og forklaret så meget, jeg overhovedet har kunnet, siger han. 

Det videre arbejde 

Når det samlede resultat er klar – og medlemmerne har talt – er det på med arbejdstøjet igen, understreger Benny Andersen. Det gælder både ved forhandlingsbordene, i det politiske arbejde – og hos den enkelte leder eller TR på arbejdspladserne. 

– Vi må arbejde i den retning, som medlemmerne peger. Sammen. For det er sådan, vi opnår de bedste resultater for medlemmerne – og det er sådan rigtige fagforeninger arbejder.  

Vi må arbejde i den retning, som medlemmerne peger. Sammen. For det er sådan, vi opnår de bedste resultater for medlemmerne – og det er sådan rigtige fagforeninger arbejder. 

Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne
Bliv medlem