Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser kan være en måde at håndtere indre kaos og bliver ofte betegnet som en mestringsstrategi. Derfor er det vigtigt at være nysgerrig på, hvad adfærden er udtryk for. I episoden dykker vi ned i, hvad en spiseforstyrrelse er - og kommer omkring metoder i arbejdet med mennesker med spiseforstyrrelser

1. marts 2024

Podcast
1128x600 billede til podcast.png
Hør de to socialpædagoger Berit Barnard og Liselotte Larsen fra Botilbuddet Windsor fortælle om deres arbejde med mennesker med spiseforstyrrelser, og Sabine Klinker, vicedirektør i Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, beskrive, hvad en spiseforstyrrelse egentlig er.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Søren Kjeldgaard

Spiseforstyrrelser bliver tit betegnet som en mestringsstrategi og som en måde at skabe orden på et indre kaos, der kan lindres med mad, restriktioner eller omfattende motion.

Man kan være genetisk eller miljømæssigt disponeret for at udvikle en spiseforstyrrelse. Men ofte vil der være en udløsende faktor. Det kan være negative kommentarer om krop og vægt eller en livsbegivenhed, der fører til en psykisk belastning. Derfor er det vigtigt som fagperson eller pårørende at være nysgerrig på, hvorfor spiseforstyrrelsen er blevet et brugbart værktøj.

I podcasten møder du to socialpædagoger fra det specialiserede botilbud Windsor i Aarhus, som er målrettet mennesker med spiseforstyrrelser. Her arbejder man pædagogisk med Dialektisk Adfærdsterapi og med Low Arousal-tilgangen – og med at støtte beboerne i at lære at lave kædeanalyse og se, hvordan tanker, følelser og impulser hænger sammen.

Du møder også en ekspert fra Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, som beskriver, hvad en spiseforstyrrelse er. 

BRUG PODCASTEN: Reflektér over podcastens pointer med dette refleksionsdokument - brug det enten alene eller sammen i personalegruppen. Hent det her.

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Sabine Klinker, vicedirektør i Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, Berit Barnard, socialpædagog botilbuddet Windsor, Liselotte Larsen, socialpædagog botilbuddet Windsor.

Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup, Genlyd Podcast

Bliv medlem