Podcast
Metoder og tilgange: Spiseforstyrrelser
Spiseforstyrrelser kan være en måde at håndtere indre kaos og bliver ofte betegnet som en mestringsstrategi. Derfor er det vigtigt at være nysgerrig på, hvad adfærden er udtryk for. I episoden dykker vi ned i, hvad en spiseforstyrrelse er - og kommer omkring metoder i arbejdet med mennesker med spiseforstyrrelser
1. marts 2024
Forfatter: Tina Løvbom Petersen
Foto: Søren Kjeldgaard
Spiseforstyrrelser bliver tit betegnet som en mestringsstrategi og som en måde at skabe orden på et indre kaos, der kan lindres med mad, restriktioner eller omfattende motion.
Man kan være genetisk eller miljømæssigt disponeret for at udvikle en spiseforstyrrelse. Men ofte vil der være en udløsende faktor. Det kan være negative kommentarer om krop og vægt eller en livsbegivenhed, der fører til en psykisk belastning. Derfor er det vigtigt som fagperson eller pårørende at være nysgerrig på, hvorfor spiseforstyrrelsen er blevet et brugbart værktøj.
I podcasten møder du to socialpædagoger fra det specialiserede botilbud Windsor i Aarhus, som er målrettet mennesker med spiseforstyrrelser. Her arbejder man pædagogisk med Dialektisk Adfærdsterapi og med Low Arousal-tilgangen – og med at støtte beboerne i at lære at lave kædeanalyse og se, hvordan tanker, følelser og impulser hænger sammen.
Du møder også en ekspert fra Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, som beskriver, hvad en spiseforstyrrelse er.
Sådan lytter du til podcasten:
- Har du en Iphone? Lyt og følg podcasten i Apple Podcasts
- Har du en Android? Lyt og følg podcasten i fx Google Podcasts eller Podbean
- Lyt og følg podcasten i Spotify eller på Podimo
Medvirkende: Sabine Klinker, vicedirektør i Foreningen Spiseforstyrrelser & Selvskade, Berit Barnard, socialpædagog botilbuddet Windsor, Liselotte Larsen, socialpædagog botilbuddet Windsor.
Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup, Genlyd Podcast