Trepart
Nu kommer næste lønløft fra trepartsaftalen – Se, hvor meget du får
Der er grund til at holde ekstra godt øje med lønsedlen i det nye år. Fra 1. januar 2025 slår endnu et lønløft fra trepartsaftalen nemlig igennem, som de fleste socialpædagoger vil kunne mærke – særligt dig, der arbejder på skæve tider
16. december 2024
Forfatter: Lea Holtze
Rigtige fagforeninger skaber rigtige resultater. Det kan ses på din næste lønseddel.
For per 1. januar bliver trepartsaftalen om et lønløft til blandt andre socialpædagoger nemlig igen til kroner og øre.
For det første får socialpædagoger på døgnområdet i kommuner og regioner nu forhøjet tillæggene for at arbejde på skæve tider markant. For det andet er der et lønløft på vej til socialpædagoger og mellemledere i kommuner og til socialpædagoger i regioner.
Som du nok allerede fornemmer, er der flere tal at holde styr på her. Hæng i, så får du forklaret, hvad det betyder for dig.
Socialpædagoger i kommuner stiger op mod 943 kr.
Lønløft for at arbejde på skæve tider
Er du socialpædagog eller omsorgs- og pædagogmedhjælper på døgnområdet i en kommune, stiger dit tillæg for at arbejde på skæve tider – de såkaldte særydelser:
- Aftentillægget (kl. 17-23) stiger med 8 pct.-point til 33 pct.
- Nattillægget (kl. 23-6) stiger med 7 pct.-point til 32,5 pct.
- Lørdagstillægget (kl. 6-24) stiger med 2 pct.-point til 22 pct. Bemærk, at lørdagstillægget desuden er rykket to timer frem fra kl. 8 til kl. 6.
Desuden stiger pensionen af tillæggene for at arbejde på skæve tidspunkter fra 1 pct. til 9,34 pct. Alt i alt har forhøjelsen en gennemsnitlig værdi af 700 kr. om måneden.
Lønløftet vil første gang kunne ses på lønsedlen med februar-lønnen, da de tjenester, du har haft i januar, opgøres ultimo januar og udbetales i februar.
Generelt lønløft
Derudover er der følgende lønløft på vej til socialpædagoger i kommuner:
- Socialpædagoger og mellemledere stiger 243 kr. om måneden
- Socialpædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område (PFF) stiger 258 kr. om måneden
- Socialpædagoger i særlige stillinger stiger 243 kr. om måneden
Lønløftet vil første gang kunne ses på lønsedlen med januar-lønnen.
Socialpædagoger i regioner stiger op mod 1.389 kr.
Lønløft for at arbejde på skæve tider:
Er du socialpædagog eller omsorgs- og pædagogmedhjælper på døgnområdet i en region, stiger dit tillæg for at arbejde på skæve tidspunkter – de såkaldte særydelser:
- Aften- og nattillægget hæves med 5 kr. til 34,71 kr. per time
- Lørdagstillægget (kl. 8-24) og tillægget mandag nat (kl. 24-04) hæves med 3,5 kr. til 38,76 kr. per time
Nyt vagttillæg
Socialpædagoger og omsorgs- og pædagogmedhjælpere, der har arbejdet minimum 300 timer på skæve tidspunkter det forgangne år, får som noget nyt et tillæg på 7.370 kr. årligt (det svarer til 614 kr. om måneden).
Tillægget er pensionsgivende og udbetales for et år ad gangen. Første gang, du kan se det på din lønseddel, er med februar-lønnen 2025.
Generelt lønløft
Derudover er der et generelt lønløft på vej til socialpædagoger i regioner på 689 kr.
LÆS OGSÅ: Formand gør status: Her er 5 ting, jeg altid vil huske
De nuværende lønstigninger kommer alle sammen fra trepartsaftalen om et lønløft til blandt andre socialpædagoger, som blev forhandlet endeligt på plads under overenskomstforhandlingerne OK24.
Her blev det bl.a. aftalt at give det ekstra lønløft til socialpædagoger, der arbejder på skæve tider. Lønløftet bliver givet som arbejdstidsbestemte tillæg for arbejde på skæve tider (svarende til ca. 700 kr. om måneden), hvis man er omfattet af en arbejdstidsaftale. Og den del er nu fuldt indfaset.
Det generelle lønløft kommer derimod ad flere omgange. Se, hvad du allerede har fået, og hvad du stadig har til gode her:
Kommunalt ansat:
Regionalt ansat:
3 ting du skal vide om det nye vagttillæg
Socialpædagoger og omsorgs- og pædagogmedhjælpere på det regionale område, der har arbejdet minimum 300 timer på skæve tidspunkter det forgangne år, får som noget nyt et tillæg på 7.370 kr. årligt. Det svarer til 614 kr. om måneden.
Det skal du vide:
- Tillægget er det samme, uanset om du arbejder på fuldtid eller på deltid – så længe du opfylder optjeningskriteriet på 300 timer årligt
- Tillægget er pensionsgivende og udbetales for et år ad gangen. Første gang, du kan se det på din lønseddel, er med februar-lønnen 2025
- Er du blevet ansat i løbet af det sidste år? Optjeningskriteriet på 300 timer bliver tilpasset det antal måneder, du har været ansat. Det betyder, at hvis du fx blev ansat 1. april 2024, skal du have arbejdet 225 timer på skæve tider resten af året for at få ret til tillægget (svarende til 9/12 af 300 vagttimer). Tillæggets størrelse bliver da også tilpasset det antal måneder, du har været ansat. Hvis du blev ansat 1. april 2024, vil tillægget for det forgange år således være på 5.526 kr. (svarende til 9x614 kr.)
Ud over lønstigningerne fra trepartsaftalen, blev der også aftalt lønstigninger for alle offentligt ansatte under overenskomstforhandlingerne OK24. Få det fulde overblik over, hvornår du stiger i løn, her.