Gå til indhold

Kongres24

Og de nominerede til Socialpædagogernes Pris er…

Socialpædagogernes Pris og de 40.000 kr. går til en arbejdsplads eller enkeltperson, der har gjort noget ekstraordinært for den socialpædagogiske faglighed eller det socialpædagogiske område. Se, hvem de nominerede er

6. november 2024

Artikel
Priskomiteen har udvalgt fire nominerede ud af de 76 indstillede til den hæderkronede pris, der uddeles på Socialpædagogernes Kongres d. 13. november

Forfatter: Signe Jacobsen

Illustrator: Rikke Rhein-Knudsen

Socialpædagogernes Pris uddeles igen i år til en arbejdsplads eller enkeltperson, der som fagligt fyrtårn i særlig grad har været med til at udvikle det socialpædagogiske arbejdsområde i retning af bedre støtte og udviklingsmuligheder for de børn, unge og voksne, der har brug for socialpædagogisk bistand, eller som har medvirket til at styrke socialpædagogerne som faggruppe.

Prisen kommer, foruden æren, med en pengepræmie på 40.000 kr.

LÆS OGSÅ: Derfor vandt Lejbjergcentret Socialpædagogernes Pris i 2022

Og de nominerede er…

STU og Kollegium Mariebjerg

STU-undervisning og kollegium for borgere i aldersgruppen 17-25 år under samme tag. Uddannelsescenter Mariebjerg er indstillet og nomineret til Socialpædagogernes Pris for sit arbejde med borgere med udviklingshandicap. Kollegiet har en recovery-orienteret tilgang med supplering af KRAP og NADA-metoden.

Stedets kerneopgave er at samarbejde med borgerne om at blive så selvstændige som muligt, bl.a. gennem mål som at danne sociale relationer, skabe et fritidsliv, mestre ADL-opgaver og at have et godt ungdomsliv med andre ligeværdige.

Danmarks Forsorgsmuseum

Danmarks forsorgsmuseum er indstillet og nomineret til Socialpædagogernes Pris for sit grundige historiske arbejde med sær- og åndssvageforsorgen.

Museet arbejder for at bevare kulturarv og skabe socialhistorie om, med og for tidligere anbragte, socialt udsatte og sårbare borgere. Museet blev i 2020 udpeget af Social- og Indenrigsministeriet til at forestå arbejdet med den historiske udredning vedrørende børn, unge og voksne anbragt i særforsorgens institutioner mellem 1933 til 1980.

Resultatet har været så betydningsfuldt, at det førte til en officiel undskyldning fra staten. Museet formidler historien med respekt gennem udstillinger og aktiviteter, der bringer de personlige og samfundsmæssige aspekter frem.

Bostedet Skelhøj

Bostedet Skelhøj er et botilbud for 30 borgere med betydelig varig nedsat fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Skelhøj er indstillet og nomineret til Socialpædagogernes Pris for deres indsats for at blive en selvstændig institution efter at have været en del af Egedal Kommunes bo- og aktivitetscenter.

Efter adskillelsen færdiggjorde hele personalegruppen en diplomuddannelse i neuropsykologi og neuropædagogik på Københavns Professionshøjskole.

Bostedet har desuden søsat andre initiativer, der skaber bedre forståelse af borgernes behov og muligheder, som fx at have udviklet en fælles dokumentationsramme, der sikrer en helhedsorienteret tilgang til det socialpædagogisk arbejde.

Bofællesskaberne Inge og Sofie Marie

Bofællesskaberne Inge og Sofie Marie er indstillet og nomineret til Socialpædagogernes Pris for deres mange borgerinddragende og nytænkende tiltag. Bostedet for voksne med autismespektrumforstyrrelser og udviklingshandicap har skabt tiltag, der tæller en omsorgsgruppe til samtaler om sorg, en ’Hoptimist’-gruppe for mere bevægelse og motion i hverdagen, og Café Hjertet, hvor samtaler om seksualitet, følelsesliv og grænser er i højsædet.

Borgerne er medudviklere af aktiviteterne, hvilket øger deres ejerskab og samhørighed. Gennem fællesskab og individuelle mål oplever borgerne større medbestemmelse og personlig udvikling.

Bliv medlem
Bliv medlem