Advisory board
Ledere om advisory board: Sådan kan vi påvirke vores fagforening
Hvordan kan vi sikre kvalitet i fremtidens socialtilsyn? Det diskuterede 12 socialpædagogiske ledere i Socialpædagogernes advisory board for nyligt. ’Dejligt at I spørger os, hvad vi har brug for’ – og ’rart at få mulighed for at påvirke vores fagforening’, lød nogle af de positive tilbagemeldinger
29. oktober 2024
Forfatter: Tina Løvbom Petersen
Rammen var den samme: Et advisory board, hvor socialpædagogiske ledere samles for at byde ind med en ledervinkel og lederperspektiver på et højaktuelt, politisk tema.
Men hvor det første advisory board havde en reform af pædagoguddannelsen på dagsordenen, var overskriften ’Socialtilsyn’, da Socialpædagogerne samlede et nyt advisory board 4. oktober.
– Socialtilsynet er i den grad på den politiske dagsorden lige nu og står til at skulle effektiviseres. Og i den forbindelse er det vigtigt for os at lytte til jer ledere. I har et særligt kendskab til det specialiserede område, I har erfaringer med socialtilsynet i praksis – og jeres perspektiver og viden kan være med til at kvalificere det politiske arbejde, vi er i gang med i Socialpædagogerne, sagde næstformand Verne Pedersen, da hun indledte mødet.
LÆS MERE: ledere om det første advisory board-møde: 'Fedt at blive hørt og inddraget'
Godt I spørger os
12 ledere fra vidt forskellige typer arbejdspladser landet over deltog i det første af i alt tre advisory board-møder med socialtilsynet på dagsordenen. Og deres begejstring over at blive inddraget var stor:
– Det er godt, at I som vores fagforening spørger os, hvad vi som ledere har brug for, lød det fra Mie Haugstrup Hjæresen, afdelingsleder ved Palleshave Bo- og Aktivitetscenter i Faaborg Midtfyns Kommune.
– Virkelig fedt, at I har sat os ledere på dagsordenen, og at I lytter til os og vil bruge os, supplerede Linda Widding Bering, tilbudsleder på det specialiserede børneområde i Esbjerg Kommune ved Specialcentret.
Ledere vil gerne involveres
Idéen om at etablere advisory boards for ledere har været længe undervejs, fortæller næstformand i Socialpædagogerne Verne Pedersen, som har deltaget i begge møder i de to advisory boards.
– Vores ledere har i lang tid givet udtryk for, at de gerne vil involveres mere. Og de tilbagemeldinger vi har fået fra møderne i de foreløbig to advisory boards, vi har haft, viser tydeligt, at vi har fundet en form, der fungerer rigtig godt, siger hun.
Samme oplevelse havde Mie Karleby, forstander på Kamager i Tårnby og tidligere formand for det nu nedlagte lederlandsudvalg.
– Jeg er jo meget optaget af, at Socialpædagogerne reelt får lyttet til lederne. Og jeg er virkelig positivt overrasket over den her måde at samle dygtige og engagerede ledere på og synes, de er spændende at være en del af, sagde hun.
Kort om advisory board
- Som et nyt initiativ nedsætter Socialpædagogerne advisory boards, hvor socialpædagogiske ledere inviteres til at byde ind med en ledervinkel og lederperspektiver på højaktuelle temaer inden for uddannelsespolitik, socialpolitik, ledelse, uddannelsespolitik og andet, der kan bidrage til at udvikle det socialpolitiske felt.
- Boardet mødes tre gange om et konkret emne. Deltagerne udvælges på baggrund af indstillinger fra kredse og forbundssekretariat samt det aktuelle emne.
- Det første møde fandt sted 26. august, hvor 14 ledere satte fokus på en reform af pædagoguddannelsen. Det andet møde fandt sted 4. oktober, hvor et nyt sammensat advisory board med 12 leder debatterede socialtilsynets fremtid.
Læs, hvad to ledere tager med videre fra mødet:
Ulrich Guldahl Poulsen, Centerleder, Rusmiddelbehandling og Socialt Udsatte, Kolding kommune:
– Jeg kender en del ledere, som ikke er medlemmer af Socialpædagogerne, fordi de ikke oplever, at forbundet tjener deres interesser. Den oplevelse vil jeg gerne være med til at påvirke – og det vil jeg bl.a. gøre ved at fortælle om advisory board-mødet og den mulighed, det giver os som ledere, for at være med til at påvirke vores fagforening. Det er et rigtig godt tiltag.
Rie Christensen, afdelingsleder, Det Sociale Voksenområde, Kalundborg Kommune:
– Jeg tænker, at jeg vil skrive en mail ud i min organisation og fortælle om det her tiltag. Forklare, at det giver os som ledere mulighed for indflydelse, for det har jeg længe plæderet for. Jeg er helt overbevist om, at vi ledere kan være med til at nuancere det blik, I ser ting med indefra i Socialpædagogerne.