Gå til indhold

Podcast

Kort fortalt: Etik i socialpædagogisk arbejde

Etik er fundamentet for den gode socialpædagogiske praksis - men hvad vil det sige at handle etisk og at gøre sig etiske overvejelser? Og hvad er de fem etiske grundværdier for socialpædagoger? Få styr på etikken i denne episode

31. august 2023

Podcast
ViviLauritsen_Etik.png
- Som socialpædagog er man sat i verden for at hjælpe, støtte eller flytte et andet menneske og holde hånden under samfundets svageste. Man er altid den anden part i en relation, og der er ikke en tjekliste på, hvad der er rigtig og forkert. Derfor har vi brug for perspektiver at læne os op ad, noget at tale og reflektere ud fra, siger Vivi Lauritsen, forstander på Voksne med Handicap i Ballerup Kommune og formand for Socialpædagogernes Etiske Udvalg. I podcasten kan du høre hende fortæller om Etisk Værdigrundlag for Socialpædagoger

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Sofia Busk

Etik er fundamentet for den gode socialpædagogiske praksis og et kompas, du altid kan navigere efter - uanset hvilken borgergruppe, faglig tilgang eller metode, du arbejder med. 

Kan du begrunde og forsvare valg og handlinger rent etisk, har det en effekt på både den faglige indsats og jeres fælles arbejdsmiljø - så i denne episode får du et brush up på Etisk Værdigrundlag for Socialpædagoger. Du kan bl.a. høre om den socialpædagogiske kerneopgave, de fem etiske grundværdier og hvordan de skal forstås i forhold til praksis.

I denne artikel fra fagbladet Socialpædagogen får du også et overblik over de enkelte elementer i det etiske værdigrundlag

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Vivi Lauritsen, forstander på Voksne med Handicap i Ballerup Kommune og formand for Socialpædagogernes Etiske Udvalg 
Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup, Genlyd Podcast

Bliv medlem