Gå til indhold

Fif fra juristen

Samvær i ferien

I forbindelse med ferie modtager vi henvendelser fra plejefamilier, der var blevet pålagt at skulle køre/deltage i samvær med biologisk familie under ferien. Her er reglerne for samvær i ferien.

31. maj 2023

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

Nogle plejefamilier oplever at blive pålagt at skulle køre/deltage i samvær med biologisk familie i deres ferie. Men at skulle køre plejebarn til samvær vil være en afbrydelse af ferien, og når ferien er påbegyndt, kan kommunen ikke afbryde den.

Grundlæggende anbefaler vi derfor, at du – før ferien – får aftalt med kommunen, at der ikke er samvær i ferien.

Hvis kommunen pålægger dig at skulle køre til samvær i ferien, og ændringen sker inden, ferien er begyndt, kan det kun ske, hvis der er tale om såkaldte ’upåregnelige hensyn’, der gør ferieudskydelsen nødvendig. I sådanne tilfælde skal kommunen erstatte jer et eventuelt økonomisk tab (fx udgifter til sommerhus e.lign.).

Bliv medlem