Gå til indhold

Springet

Fedt at sætte rammerne!

I forbindelse med et kommunalt ledertalentforløb blev 32-årige Line Noe Byskov inspireret af en coach til at gå ledervejen. Det fik hende til at tage springet - og i dag har hun taget hul på sit første lederjob

12. april 2023

Artikel
Line Noe Byskov web.png
Leder Line Noe Byskov blev på et kommunalt lederforløb inspireret af en coach til at tage springet til en lederstilling.

Forfatter: Ulla Abildtrup

Foto: Søren Kjeldgaard

Hvad er din baggrund? 

Jeg har arbejdet på botilbud med voksne med diagnoser inden for autismespektret, siden jeg blev uddannet, og jeg har taget autisme­pilotuddannelsen. Desuden har jeg deltaget i et forløb for ledertalenter i Favrskov Kommune.

Hvad fik dig til at tage springet?

Som nyuddannet var jeg meget optaget af det nære pædagogiske arbejde og især relationsarbejdet. Men i forløbet for ledertalenter havde jeg en coach, som fik mig til at reflektere over, om det var noget for mig at blive leder. Jeg ville gerne udfordres mere og udvikle mig, og de ønsker har jeg i høj grad fået opfyldt.

Hvordan var det at tage springet?

Det tog mig utrolig lang tid at skrive ansøgningen, fordi jeg tænkte meget over, hvad det var for en leder, jeg gerne ville være. Fx har jeg brug for balance mellem job og privatliv og vil ikke arbejde
50 timer om ugen. Den proces var lærerig. Jeg tænkte også på, hvad coachen havde sagt, nemlig at jeg jo altid kunne søge tilbage til jobbet som medarbejder, hvis lederstillingen ikke var det, jeg drømte om. Og så var min mand god til at motivere mig.

Hvordan bruger du din socialpædagogiske baggrund?

Jeg har mange redskaber i min socialpædagogiske værktøjskasse og bruger i høj grad mine socialpædagogiske erfaringer og min praksisfaglighed til at spille mine medarbejdere gode. Jeg kan genkende meget af den praksis, de står i, og kan sparre og reflektere med dem. Jeg synes, det er fedt at være med til at sætte en ramme for det socialpædagogiske arbejde.

Hvordan går du til lederopgaven?

Ledelsesmæssigt går jeg til opgaven med stor ydmyghed og til tider usikkerhed. Heldigvis har jeg en erfaren afdelingsleder, som er god at diskutere med. Hun udfordrer min tænkning, samtidig med at jeg ’forstyrrer’ hendes vanetænkning lidt med alle min spørgsmål – vi har en fin dynamik. Det kan være svært at være i en anden position, end man er vant til. Jeg skal veje mine ord på en anden måde, når jeg taler med mine kolleger, nåh nej, medarbejdere, nu hvor jeg er leder. Jeg elsker en god faglig diskussion og synes, det er så spændende at gå på opdagelse i andre. Men nogle kan måske opleve min interesse som kontrol, og derfor skal jeg træde lidt mere varsomt.

Hvor bliver du udfordret?

Hinge er et botilbud målrettet voksne med autisme og normalt eller højt begavelsesniveau og indgribende udfordringer, fx i form af svær psykiatrisk komorbiditet, rusmiddelproblematikker og/eller problemskabende adfærd. Det er en gruppe borgere, som jeg ikke tidligere har arbejdet med. Derfor rækker jeg meget ud til samarbejdspartnere som Specialområde Autismes konsulentenhed Autismefokus, der blandt andet tilbyder VISO-forløb.

Hvad er dit råd til andre? 

Tal med din leder, hvis du går med en lederspire i maven. Så kan lederen hjælpe dig med nye udfordringer og opgaver og evt. et uddannelsesforløb. Jeg går stadig hos coachen, som jeg lærte at kende under lederforløbet i Favrskov. Vi mødes ca. hver anden måned og taler om mine udfordringer og dilemmaer. Hun hjælper mig med at finde retning og giver helt konkrete redskaber til fx at prioritere opgaver og få struktur på lederstillingen.

Læs mere om Line Noe Byskov's karrierespring i artiklen 'Min leder så mit potentiale'

CV

Line Noe Byskov
32 år

August 2022
Daglig leder på botilbuddet Hinge, Specialområde Autisme i Region Midtjylland

2022
Uddannet autismepilot

2022
Deltog i internt forløb for ledertalenter i Favrskov Kommune

2015-2022
Ansat på botilbuddet Ellemosevej 26C i Favrskov Kommune

2015
Uddannet socialpædagog

Bliv medlem