Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Miljøterapi

Miljøterapi er en faglig tilgang på socialområdet, der tager udgangspunkt i viden om, hvilke fysiske og psykologiske livsbetingelser, man har brug for, for at kunne udvikle sig, eller komme sig efter en krise eller psykisk sygdom

13. december 2022

Podcast
Miljøterapi.png

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Ricky John Molloy

Fundamentet for den miljøterapeutiske tilgang, er en sammentænkning af- og grundigt fagligt arbejde med fire dimensioner:

  • Det fysiske og helt grundlæggende miljø på stedet danner fundament for relationerne, gavner tilværelsen og giver de bedste betingelser for de børn, unge og voksne der lige nu har brug for ophold på stedet i dag- skole - eller døgnanbringelser.

  • Den psykologiske dimension handler om at arbejde for, at der er det bedste miljø for at gode, støttende relationer kan leve mellem børn, unge eller voksne og miljøterapeuterne.

  • De sociale forhold handler i høj grad om fagligt fokus på fællesskaber og samarbejder i og omkring stedet og beboeren med alt dette indebærer.

  • Den organisatoriske dimension. Dimensionen handler om ledelse og ansvar for at give de bedste muligheder, for netop den, som det enkelte tilbud henvender sig til.
    Kilde: Center for Miljøterapi

I podcasten får du en uddybning af de fire dimensioner, og hører, hvordan man arbejder som socialpædagog i en miljøterapeutisk organisation.

REFLEKSIONSVÆRKTØJ: Overvejer I at gå i gang med at arbejde miljøterapeutisk? Så brug dette værktøj til at reflektere over, hvad der skal til.

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Sofie Hansen, socialpædagog på Dyssegården - Anders Kirstein, chefpsykolog og afdelingsleder på Dyssegården - Liselotte Juul, direktør i Center for Miljøterapi

Bliv medlem