Opkvalificering
Uddannelsen gør os til bedre plejeforældre
Snart kan endnu flere familieplejere gratis opkvalificere sig med Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier (PUP). Ægteparret Tina og Henrik Svendsen føler, at de med uddannelsen er blevet klædt bedre på til opgaven
10. januar 2022
Forfatter: Maria Rørbæk
Hun er også uddannet pædagogisk assistent, mens Henrik er uddannet maskinarbejder. Med den uddannelsesbaggrund har uddannelsen været gratis. Og nu får endnu flere mulighed for at slippe for selvbetaling – også plejeforældre med en pædagoguddannelse (se faktaboks).
Det er så fedt, at vi nu bliver endnu bedre til at tale sammen om vores plejebørn. Vi har en fælles faglighed at diskutere ud fra.
2-årig efteruddannelse
Flere værktøjer
Fælles faglig sparring
Artiklen er en versionering af en artikel, der tidligere har været bragt i Socialpædagogerne Midtsjællands nyhedsbrev
Fakta om uddannelsen
Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier er en 2-årig deltidsuddannelse, hvor deltagerne kommer på skolebænken en dag om ugen.
Der er tre grundmoduler med emnerne: 1) Plejebarnet, 2) Plejefamiliens relationer og samarbejde, 3) Hjernen og kroppen. Derudover skal man vælge et specialiseringsmodul.
Uddannelsen er lige nu gratis for familieplejere uden en videregående uddannelse. I 2022-2024 har Socialstyrelsen desuden sat godt 16 millioner kroner af til en pulje, så der bliver mulighed for, at familieplejere med fx en pædagoguddannelse også kan tage PUP-uddannelsen gratis. Det er uddannelsesstederne, der skal søge om penge fra puljen, så de efterfølgende kan udbyde gratis pladser. Puljen ventes at træde i kraft senere på året.