Gå til indhold

A-kasse

A-kassens tilbud hjalp mig, da jeg mistede mit lederjob

Efter sit første lederjob stod Lene for første gang i ukendt farvand som jobsøgende. – Jeg lærte hurtigt, hvor vigtigt det er at have et forbund som Socialpædagogerne i ryggen, siger Lene Skovgaard, som har benyttet sig af flere af a-kassens tilbud

24. juni 2021

Artikel
Lene-Skovgaard.gif

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

Det føltes som det perfekte karriereskift, da 55-årige Lene Skovgaard for to et halvt år siden søgte jobbet som afdelingsleder. Hun var med egne ord ’en gammel rotte’ i faget – og havde mod på at bruge sin erfaringsrygsæk som leder:

– Jeg kunne mærke, at jeg var klar til at påtage mig mere ansvar og sætte mine kompetencer i spil i et job, hvor jeg kunne sparre med andre ledere – og hvor jeg kunne bruge min indsigt i, hvordan man får unge til at klare sig så selvstændigt som muligt samt i job og beskæftigelse uanset, hvad de har med i rygsækken. Det felt har jeg arbejdet med i mange år, så jeg var overbevist om, at en lederstilling var næste skridt for mig, fortæller hun.

Jeg fik konkrete råd og god vejledning om, hvad jeg skulle gøre i forhold til både min fritstilling og fremtidige jobsøgning

Lene Skovgaard, socialpædagog

Opsagt og fritstillet

Men Lenes første lederjob udviklede sig af flere forskellige grunde aldrig til at blive et lykkeligt match. Og efter en stresssygemelding blev hun opsagt og fritstillet. Det var i den forbindelse, at Lene Skovgaard blev tilbudt at deltage i et webinar, som Socialpædagogernes a-kasse udbyder.

– Jeg har aldrig stået i sådan en situation før. Jeg har aldrig fået dagpenge, så jeg følte virkelig, at det var usikkert og ukendt farvand, jeg begav mig ud i. Men på det webinar faldt en masse ting på plads. Jeg fik konkrete råd og god vejledning om, hvad jeg skulle gøre i forhold til både min fritstilling og fremtidige jobsøgning, og jeg fik vejledning i, hvordan jeg kan bruge forbundets hjemmeside og finde de ting, jeg har brug for, fortæller hun.

Professionel vejledning

Siden er Lene Skovgaard så småt begyndt at orientere sig mod at finde et nyt job – og her gør hun også brug af sit forbund:

– Jeg har fået super god sparring i forhold til at skrive ansøgning, og det er skønt at have professionelle øjne på det, jeg skriver. Jeg får vejledning fra folk, som kender faget, og som kan pege mig i retning af den type job, der matcher min personlighed og mine kvalifikationer.

Og selvom det første lederjob ikke blev som forventet, er Lene Skovgaard ikke afvisende for at søge en ny lederstilling, fortæller hun.

–  Måske skal jeg ud i et arbejde som konsulent/vejleder først, men dukker der et egnet lederjob op, så mener jeg stadig, at jeg har en masse at byde ind med. Jeg har et stærkt fagligt fundament – og jeg er så langt fra slukket i min faglighed.

 

Et godt råd til nye ledere

Belært af sine erfaringer fra sit første lederjob har Lene Skovgaard følgende gode råd til andre socialpædagoger, som overvejer at blive ledere:

– Man skal huske på, at man ikke kan alt, bare fordi man bliver leder. Man har stadig brug for sparring og støtte, man har stadig brug for at holde pauser – og døgnet har stadig kun 24 timer. Som ny leder er du ofte så usikker i dit nye ståsted, at du måske gør dig stærkere, end du egentlig er. Så husk at sikre dig, at du har en mentor i dit nye job, som kan vejlede og guide dig – og husk kaffepausen og at trække stikket ind imellem.

Få glæde af a-kassens tilbud

I Socialpædagogernes a-kasse kender vi dit fag og dine arbejdsområder. Det er en stor fordel, hvis du står uden job.

I a-kassen finder du bl.a. svar om dagpenge, lønforsikring, feriedagpenge og efterløn, ligesom du kan hente inspiration til jobsøgning og vejledning om dine muligheder som ledig.

Bliv klogere på din a-kasse 

Bliv medlem