Gå til indhold

Generalforsamling

Meget at fejre i Midtsjælland

Stemningen var god på generalforsamlingen i Kreds Midtsjælland, hvor forbundets 40-års jubilæum blev fejret samtidig med, at kredsformanden glædede sig over medlemsfremgang. Men der var også alvorlige emner på dagsordenen

12. oktober 2021

Artikel
Lene-på-talerstol-beskåret.jpg
I sin mundtlige årsberetning lagde kredsformanden i Socialpædagogerne Midtsjælland, Lene Kümpel, vægt på de fine tal: 40 år. Mere end 40.000 medlemmer på landsplan. Mere end 4.000 medlemmer i kredsen.

Forfatter: Maria Rørbæk

– Om det er den hjælp, medlemmerne får i personsager og andre faglige spørgsmål, medlemstilbuddene eller den øvrige interessevaretagelse, der er forklaringen på, at vi bliver flere og flere, det har jeg ikke noget entydigt svar på. Men et er sikkert: Vi er stolte over, at vi i året, hvor vi runder de 40, har rundet 40.000 medlemmer i forbundet og 4.000 her i Kreds Midtsjælland.

Sådan lød det fra kredsformand Lene Kümpel til generalforsamlingen i Socialpædagogerne Midtsjælland, hvor de 40 år blev fejret med røde balloner, god stemning og en lagkage med samme motiv som Socialpædagogernes jubilæumsplakat.

Fokus på uddannelse og arbejdsmiljø

Trods den gode stemning var der også mange alvorlige emner på dagsordenen.

Lene Kümpel viste filmen ’Faglighed forandrer liv’, som kredsen har været med til at få produceret. Her fortæller to socialpædagoger om betydningen af deres faglighed og den forskel, de kan gøre for andre mennesker.

– Virkeligheden er bare, at der ikke er nok af os. I dag står vi i en situation, hvor mere end halvdelen af personalet på socialpædagogiske arbejdspladser ikke er uddannede. Det har konsekvenser for mennesker, der ikke får den hjælp, de har brug for – og for kollegaer, der bliver nedslidt, lyder det i filmen.

– Budskabet skal bruges til at sætte og flytte dagsordner, sagde Lene Kümpel, der opfordrer til at dele filmen.

Deltid og arbejdsmiljø

I den mundtlige beretning kom hun også ind på, hvad der kan gøres for at imødekomme udfordringen med for få uddannede socialpædagoger. Det handler bl.a. om at løfte ufaglærte ind i uddannelse med fokus på merituddannelse, om at fastholde og rekruttere socialpædagoger med en konkurrencedygtig løn og et godt arbejdsmiljø – og om at tilbyde deltidsansatte muligheden for at gå op i tid.

For at blive klogere på det sidste vil kredsen gennemføre en medlemsundersøgelse, der skal være med til at afklare, hvor mange medlemmer, der ønsker at gå op i tid, og hvad der er årsagen til deltid.

Kredsens fremtidige arbejde kommer også til at have fokus på såvel faglighed som arbejdsmiljø med udgangspunkt i tre hovedtemaer: Sammen former vi det gode arbejdsmiljø, Faglighed forandrer liv og Vi er Socialpædagogerne. Det sidste tema handler blandt meget andet om udvikling af medlemsaktiviteter og afprøvning af sociale arrangementer.  

Pris til Socialpsykiatri Odsherred

Det var ikke kun kredsen som helhed, der havde noget at fejre. Socialpædagogerne Rasmus Thorup Hvidberg og Niclas Olsen kunne også finde de store smil frem, da de på vegne af Socialpsykiatri Odsherred modtog Kreds Midtsjællands pris, Torben Nielsen Prisen, der hylder medlemmer i Socialpædagogerne Midtsjælland for godt og ordentligt arbejde, som er kendetegnet ved høj socialpædagogisk etik og faglighed.

Da faglig sekretær Karsten Stegmann overrakte dem prisen på 10.000 kr., sagde han: 

– I er fagligt fokuserede og klar over, at det er borgernes egne ønsker og behov, der er det afgørende bidrag til at kunne kvalificere det daglige, recovery-orienterede arbejde.

Socialpsykiatri Odsherred blev også rost for deres indsats under coronanedlukningen.

Generalforsamlingen sluttede med genvalg til kredsformand Lene Kümpel og de to faglige sekretærer Karsten Stegmann og Rasmus Damgaard.

Bliv medlem