Seksuelle krænkelser
Forebyg seksuelle krænkelser
Det kan have store personlige omkostninger, hvis man udsættes for uønsket seksuel opmærksomhed på jobbet. Og som leder bærer du et vigtigt ansvar for at forebygge, at det sker. Vi har samlet de vigtigste værktøjer til at forebygge seksuelle krænkelser
30. oktober 2020
Forfatter: Tina Løvbom Petersen
Foto: Colourbox
Værktøjer til dialog
På arbejdsmiljøweb finder du et inspirationshæfte med konkrete værktøjer, der kan være en hjælp til at sætte en dialog i gang, skabe klarhed og give tryghed på arbejdspladsen. Inspirationshæftet er udgivet af BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration – og målgruppen er ledere og arbejdsmiljøgruppen.
Hent inspirationshæftet på arbejdsmiljoweb.dk
Regler og vejledninger fra Arbejdstilsynet
Arbejdstilsynet har udgivet en vejledning, der handler om krænkende handlinger i arbejdet, herunder mobning og seksuel chikane mellem ansatte og mellem ansatte og deres leder.
Du finder vejledningen på Arbejdstilsynets hjemmeside
Her kan du også læse mere om krænkende handlinger
10 anbefalinger
Arbejdstilsynet og arbejdsmarkedets parter har udgivet 10 anbefalinger til, hvordan I beskytter jeres arbejdsplads og arbejdsmiljø mod seksuel chikane. Pjecen hedder ’Et godt psykisk arbejdsmiljø – Forebyg seksuel chikane’ og bygger på parternes erfaringer og den seneste arbejdsmiljøviden.
Hent pjecen på Arbejdsmiljørådets hjemmeside
Hver tredje seksuelle krænkelse kommer fra en kollega
Når socialpædagoger udsættes for uønsket seksuel opmærksomhed, kommer tilnærmelserne i knap hvert tredje tilfælde fra en kollega eller leder, viser nye tal fra en endnu ikke offentliggjort ligestillingsundersøgelse, som Socialpædagogerne har gennemført blandt knap 1.200 medlemmer.
Læs mere om undersøgelsens resultater