Gå til indhold

Meningsmåling

Udviklingshæmmede er også kernevelfærd

Mere end ni ud af ti danskere mener, at mennesker med udviklingshæmning er en del af kernevelfærden, viser ny meningsmåling fra LEV

20. maj 2019

Artikel

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

’Kernevelfærd’ er ikke overraskende et vigtigt begreb i den aktuelle valgkamp - og alle partier er mere eller mindre enige om, at der skal være råd til kernevelfærd i Danmark. Til gengæld er politikerne langt fra altid helt skarpe på, hvad begrebet dækker over i praksis, hvor det ofte er ældre, børn og sundhed, der topper listen over de områder, der betegnes som kernevelfærd.

Men blandt danskerne er der ikke megen tvivl om, at også mennesker med udviklingshæmning er en del af kernevelfærden. Det viser en ny meningsmåling, som Kantar-Gallup har foretaget for LEV, Landsforeningen for mennesker med udviklingshæmning.

Her svarer over 90 pct. af de adspurgte, at det er en del af kernevelfærden at skabe tryghed, udvikling og trivsel for mennesker med udviklingshæmning. Og på spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne bør forbedre serviceniveauet i forhold til voksne med udviklingshæmning og familier med et barn med udviklingshæmning, selvom det vil resultere i skattestigninger, svarer mere end to ud af tre, at de er enige eller delvist enige. Det skriver LEV.dk

Tydeligt signal
LEV har ifølge landformand Anni Sørensen valgt at få gennemført undersøgelsen for at vise folketingskandidaterne, at forholdene for børn, unge og voksne med udviklingshæmning er et vigtigt emne for danskerne.

– Uanset om statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen eller Mette Frederiksen efter valget må der nu sættes en stopper for den udsultning af handicapområdet, som vi har været vidne til. Det burde hverken være et spørgsmål, om man tilhører blå eller rød blok - det viser danskerne med deres tydelige svar i denne undersøgelse, siger Anni Sørensen.

I forbindelse med kommunalvalget i 2017 gennemførte Socialpædagogerne en undersøgelse blandt i alt 1.775 kommunalvalgskandidater - og her kom det bl.a. frem, at 88 pct. af kandidaterne mente, at netop handicapområdet er en lige så vigtig del af dansk kernevelfærd som sundheds- og ældreområderne.

Bliv medlem