Gå til indhold

Beskæftigelse

Medarbejderen: Det bedste er kollegerne

Følelsen af at høre til - og de gode kolleger tæller højt hos Patrick Strandhave Pedersen, som i ti år har haft sin faste gang i IKEA. Han er ansat gennem et samarbejde mellem møbelgiganten og Job- og Aktivitetscenter Vestegnen

20. maj 2019

Artikel
Medarbejder-IKEA-1.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Ricky John Molloy

Hver morgen kl. 08.45 møder Patrick
Strandhave Pedersen ind på sit job hos
IKEA Taastrup. I garderoben skifter han til blå arbejdsbukser, sætter en gul sikkerhedsvest fast i bæltet og ifører sig en t-shirt med rygprintet: ’Jeg hjælper IKEA, IKEA hjælper mig’.

Patrick og hans kolleger fra Job- og Aktivitetscenter Vestegnen, JAC Vestegnen, er med til at sørge for, at alt er klart, når familien Danmark skal købe samle-selv-møbler og spise kødboller hos møbelgiganten. Meget skal nås inden kl. 10, hvor varehuset slår dørene op for kunderne. Gule og blå poser skal ligge de rigtige steder, udstillingsmiljøerne skal være rene og de varer, som kunderne har efterladt ved kassen, skal samles ind og sorteres.

Kollegial hygge
I 10 år har Patrick Strandhave Pedersen været en del af IKEA. Og han fortsætter gerne mange år endnu, for arbejdet giver ham indhold i hverdagen, social kontakt – og ikke mindst oplevelsen af at være en del af en arbejdsplads.

 – Det bedste er, at der er gode kolleger, der hilser på og spørger, hvordan man har det, siger Patrick Strandhave Pedersen.

Med sin faste gang rundt i hele varehuset er han et velkendt ansigt blandt kollegerne, og han kender de fleste af de andre medarbejdere. De hilser og pjatter og tager lidt gas på hinanden.

– Vi snakker mest om fodbold, siger den inkarnerede Brøndby-fan.

Socialpædagogisk rygstøtte
Patrick Strandhave Pedersen løser for det meste sine arbejdsopgaver på egen hånd i varehuset. Men opstår der tvivl om noget, ringer han til en af de to socialpædagoger, som er ansat til at støtte borgerne i deres arbejde.

– Det kan være, hvis der er en ny opgave, som man lige skal lære at kende. Eller hvis der står en palleløfter i vejen, når jeg skal frem med en vogn, forklarer han.

Der kan også blive brug for socialpædagogisk assistance, hvis der er sure kunder i farvandet. Men de fleste gange finder han selv en løsning.

– Nogle gange spørger kunderne mig om, hvor tingene ligger, eller hvor toilettet er. Hvis jeg ved det, svarer jeg. Ellers siger jeg: spørg en medarbejder i en gul trøje.

Dagens opgaver afbrydes af pauser, hvor JAC Vestegnens personalestue rundes, og der bliver tid til en tår vand og en snak med socialpædagogerne om opgavens forløb og om, hvad der nu skal ske. Alle opgaver er illustreret med foto på et lamineret kort.

Patrick Strandhave Pedersen vælger et af kortene fra æsken med dagens endnu uløste opgaver, sætter den ud for sit portræt på opslagstavlen og bevæger sig ud i møbelhusets labyrint igen på en ny mission. 

Læs også

Job- og Aktivitetscenter Vestegnen, JAC Vestegnen, har en gruppe borgere, som hver dag arbejder i IKEA i Taastrup. Her hjælper de med at rydde op der, hvor IKEA tager imod varer, ligesom de også sørger for, at der altid er gule poser og blyanter til IKEAs kunder. Gruppen arbejder selvstændigt med støtte fra det pædagogiske personale efter behov.

Hør, hvad socialpædagogen og arbejdsgiveren siger til samarbejdet.

Bliv medlem