Trio
Fyringsrunden blev en øjenåbner
De er en krumtap på arbejdspladsen, TRIO’en bestående af leder, TR og AMR. På denne og kommende bagsider kan du møde en række TRIO-medlemmer og læse, hvad der driver dem
9. marts 2018
Forfatter: Kit Lindhardt
Hvorfor blev du tillidsrepræsentant?
Jeg blev opfordret til det af flere kolleger, og så valgte jeg at tage udfordringen op, selvom jeg ikke var sikker på, om jeg havde evnen til at varetage den rolle. Jeg tænkte, at hvis de har den tillid til mig, så var det bare at komme i gang og prøve det af.
Hvordan synes du, at du kan gøre en forskel i hverdagen som TR?
Jeg bringer rigtig mange ting til bordet i det arbejdsfællesskab, der er med lederen og arbejdsmiljørepræsentanten. Her tager jeg fx de spørgsmål og bekymringer med, som jeg har hørt fra mine kolleger, så vi kan drøfte det i fællesskab. Jeg kan også bidrage med at være opmærksom på tidens tendenser, så vi kan være lidt på forkant med udviklingen. Det kan fx være efter et kommunalvalg. Der er det en god idé at tage en snak med de nye politikere for enden af bordet, så de får et indblik i det område, vi repræsenterer – således at de får de bedste forudsætninger for at træffe beslutninger til gavn for de borgere, vi arbejder med.
Hvad er det vigtigste, du har oplevet, og som måske har ændret dig som tillidsrepræsentant?
For fem år siden havde vi en stor fyringsrunde. Det var nok første gang, det gik op for mig, hvor alvorligt det er at være tillidsrepræsentant, og hvor stor en indflydelse man kan have på at forbedre sådan en proces for dem, der er afskediget – men også for dem, der bliver tilbage.
Det gik også op for mig, at hvis lederen, arbejdsmiljørepræsentanten og tillidsrepræsentanten i sådan en situation spiller deres roller, som de skal, og lytter til hinanden, så får man det bedste ud af en rigtig lortesituation, som ingen er glade for at være i. Hvis vi har den her sammenhængskraft mellem de forskellige roller, så handler det ikke om, hvem der er lønmodtager eller arbejdsgiver, men om hvilken arbejdsplads vi gerne vil have.
Hvem er dit forbillede?
Jeg er selv fodboldnørd og har altid været begejstret for Søren Lerby – en gammel dansk midtbanespiller fra 80’erne. Han var en slider, han bandt holdet sammen, og når der skulle tages en hård kamp, så gik han forrest. Det forsøger jeg selv at efterleve.
Hvad er det sidste, du har grinet af?
Vi har lige været på vinterferie med et vennepar. Det var i Sverige, så vi brugte det svenske ord kärlek (kærlighed) om rigtig mange ting. Kärlek til mad, til naturen, til hinanden, til at stå på ski osv. Det har vi fundet afsindigt morsomt – at vi bare skal have noget kärlek.
Blå Bog
Karsten Stegmann, 43 år
Stilling og arbejdsplads:
Hjemmevejleder i Pædagogisk Vejledning og Værestedsteam, Køge Kommune.
Har været tillidsrepræsentant i ca. seks år og fællestillidsrepræsentant i ca. fire år.