Gå til indhold

1. maj

Stadig meget at kæmpe for

Fagbevægelsen skal samles om alle de vigtige samfundsspørgsmål. Vi skal række ud over egen næsetip - og stå sammen skulder ved skulder om at sikre et Danmark, der hænger sammen. Sådan lød budskabet fra Socialpædagogerne 1. maj

1. maj 2017

Artikel
1-maj-verne.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Fra Svendborg til Randers – fra Rønne til Nørresundby. Over hele landet har Socialpædagogerne i samarbejde med andre fagforbund fejret arbejdernes internationale kampdag og sat fokus på behovet for fagligt fællesskab.

Hos Socialdemokraterne i Vejle lød det bl.a. sådan her, da formand for Socialpædagogerne Benny Andersen gik på talerstolen tidligt om morgenen den 1. maj:

- Arbejderbevægelsen og fagbevægelsen er ord, der aldrig går af mode. Vi har stadig meget at kæmpe for i en verden, hvor der mere end nogensinde er brug for fællesskab og solidaritet. En verden, hvor det bliver stadigt sværere at være udsat. At være handicappet. At være psykisk syg. At være hjemløs og i perioder miste fodfæstet, sagde Benny Andersen.

Han fokuserede i sin tale på, hvor vigtigt det er, at fagbevægelsen står samlet skulder ved skulder om alle de vigtige samfundsspørgsmål – som fx at kræve et sikkerhedsnet for alle de mennesker, der har brug for det.

- Dårlige arbejdsvilkår gør folk syge. Derfor er det også temmelig absurd, at regeringen på den ene side er kreative, når det handler om at finde initiativer til at hæve pensionsalderen, så vi kan have flere hænder på arbejdsmarkedet – og på den anden side ikke samtidig sørger for, at dem, der er der, de har et godt og sundt arbejdsmiljø. Ved at forbedre arbejdsmiljøet, kunne vi få mange flere til at blive på arbejdsmarkedet, lød det fra Benny Andersen.

Vi skal udvikle – ikke afvikle

Også Socialpædagogernes næstformand, Verne Pedersen, var på talerstolen 1. maj. Her talte hun bl.a. om, hvor vigtigt det er at bringe fællesskabstankegangen og solidariteten i spil i forbindelse med de kommende kommunalvalg.

- Her skal den lokale solidaritet stå sin prøve, når vi skal fægte om de kommunale prioriteringer, hvor fx voksenhandicapområdet igen igen nedprioriteres, hvor udsatte børn mærker suses fra sparekniven – og hvor der skæres i støtten til psykisk syge. Samtidig med, at kommunerne faktisk ikke bruger deres penge, sagde Verne Pedersen, som også i sin tale opfordrede til, at man i fagbevægelsen står sammen.

- Vi skal udvikle og ikke afvikle velfærdsstaten. Vi er et rigt samfund, og der er råd til, at alle børn får en god uddannelse, som er grundlaget for at bekæmpe ulighed i samfundet. Vi skal investere i børn – også dem, der hænger i gardinerne. Det er dét, solidaritet og fællesskab handler om.

Bliv medlem