Gå til indhold

Medlemsgoder

Heftig debat om kalender

Fra stor kærlighed til stor irritation. Sådan kan man sammenfatte de følelser, der blev tilkendegivet, da Socialpædagogernes kalender blev genstand for stor debat på facebook

4. november 2016

Artikel

Forfatter: Af Maria Rørbæk

Med sidste nummer af nærværende fagblad dumpede en papirkalender ned i postkassen hos Socialpædagogernes medlemmer – og det vakte tilsyneladende både stor glæde og stor irritation. I hvert fald blev der i dagene derefter skrevet ikke mindre end 179 indlæg om emnet i Socialpædagogernes facebook-gruppe, hvilket må være noget nær en rekord.

På den ene side var der de begejstrede tilhængere, der fx skrev: ‘Kan ikke leve uden min Socialpædagogerne-kalender’. ‘Kunne slet ikke undvære den’. ‘Loooove it’. Og: ‘Er mega-glad for min’.

Og på den anden side var der de irriterede modtagere, fra hvem det fx lød: ‘Et voldsomt ressourcespild’. ‘Spild af medlemmernes penge’. ‘Håbløst umoderne’. Og: ‘Ryger direkte i skraldespanden’.

Udgangspunktet for debatten var et indlæg fra Sonja Linnet Hangaard, der bl.a. skrev:

– Jeg kunne godt tænke mig, at dem, der gerne vil have en papirkalender, henvendte sig til Socialpædagogerne, så der kun blev lavet en kalender til dem, der ønsker det.

En god ven

En af de kalenderglade skrev til gengæld:

– Jeg tænker, at det ville være bedre, hvis man aktivt skulle melde fra, når man ikke ønsker sig en kalender... og jeg glæder mig over, at alle os, der glædes over at få den hvert år, gider gå til tasterne og skrive, at vi holder af vores gode ven kalenderen.

Socialpædagogernes kasserer Kaj Skov Frederiksen undrer sig ikke over, at der er delte meninger om kalenderen.

– Sidste år lavede vi en medlemsundersøgeles om kalenderen, der viste, at flertallet af vores medlemmer bruger kalenderen – men også at et ret stort mindretal ikke gør.

Helt præcist svarede 57 pct. af medlemmerne, at de selv bruger kalenderen, 16 pct. havde foræret den til en anden og 20 pct. brugte slet ikke kalenderen.

– På den baggrund besluttede vi at fortsætte med kalenderen, men vi undersøger mulighederne for en ordning, hvor man kan vælge til eller fra. Hidtil har det bare ikke været så enkelt, som det måske kan lyde, og det hænger sammen med den måde, vores elektroniske medlemssystem fungerer på – og med at kalenderen distribueres ud sammen med Socialpædagogen, der jo sendes til alle medlemmer.


Bliv medlem