Fagligt fællesskab for plejefamilier
Som medlem af Socialpædagogerne har du fri adgang til masser af faglige tilbud og inspiration til arbejdet som plejefamilie.
Mød andre plejefamilier
Mød andre plejefamilier til vores årlige landskonference, deltag i lokale arrangementer, og vær med i det faglige selskab om udsatte børn og unge.
Socialpædagogerne tilbyder faglige fællesskaber, hvor du kan møde andre familieplejere og få faglig inspiration til dit arbejde. Når man arbejder alene, er det ekstra vigtigt at have et netværk af faglige sparringspartnere og ligestillede, som man kan trække på.
Som familieplejer bliver du automatisk medlem af vores Faglige selskab om udsatte børn og unge.
Du bliver samtidig del af et større fagligt fællesskab med andre medlemmer, der arbejder på det socialpædagogiske område.
Faglige tilbud til plejefamilier
Som medlem af Socialpædagogerne har du fri adgang til masser af faglige tilbud og inspiration til arbejdet som plejefamilie.
Arrangementer og faglig udvikling
Lokalt holder vi arrangementer og café-møder i kredsene. 1. september fejrer vi familieplejernes dag landet over. Det vil typisk være en temadag med en kendt oplægsholder og et relevant emne.
Derudover holder vi en landsdækkende familieplejekonference en gang om året, hvor familieplejere fra hele landet udveksler erfaringer og bliver inspireret af den nyeste faglige viden på området.
Indholdet på vores arrangementer spænder fra pædagogiske og psykologiske emner til viden om tavshedspligt, underretningspligt mv.
Du får også automatisk vores fagblad Socialpædagogen, vores digitale nyhedsbrev og øvrige medlemstilbud.
Nyhedsbrevet 'Plejefamilien'
Som plejefamiliemedlem får du dit helt eget nyhedsbrev 'Plejefamilien'. Nyhedsbrevet udkommer seks til otte gange årligt. Nyhedsbrevet holder dig opdateret på alt lige fra dine rettigheder til ny forskning om anbragte børn, gode råd i dagligdagen, fortællinger fra livet som plejefamilie og Socialpædagogernes løbende arbejde for at forbedre rammer og vilkår.
Læs flere artikler fra Plejefamilien og relevante artikler fra Socialpædagogen
Nyhedsbrevet sendes automatisk til alle plejefamiliemedlemmer og familieplejekonsulenter, vi har mailadresse på.
Modtager du ikke nyhedsbrevet, kan det være, vi har en forkert mailadresse på dig. Send en mail til webmaster@sl.dk, så vi kan få opdateret dine data.
Uddannelse til Plejefamilier
Professionshøjskolernes Uddannelse til Plejefamilier er en toårig deltidsuddannelse, hvor deltagerne kommer på skolebænken en dag om ugen.
Der er tre grundmoduler med emnerne: 1) Plejebarnet, 2) Plejefamiliens relationer og samarbejde, 3) Hjernen og kroppen.
Derudover skal man vælge et specialiseringsmodul.
Uddannelsen er gratis for familieplejere uden en videregående uddannelse, og i 2022–2024 har Socialstyrelsen sat midler af, så familieplejere med fx en pædagoguddannelse også kan tage PUP-uddannelsen gratis.
Uddannelsen udbydes flere steder:
- Nord- og Midtjylland: VIA University College
- Sydjylland og Fyn: UC SYD
- Sjælland: ZBC
- Bornholm: BHsund
E-læring
Styrk din faglighed inden for neuropædagogik
Få kompetenceudvikling inden for neuropædagogik med et e-læringsforløb, der er skræddersyet til medlemmer af Socialpædagogerne. E-læringsforløbet er for dig, der gerne vil blive klogere på det teoretiske fundament for neuropædagogik. Det kan tages, når det passer dig, og tager ca. tre til fire timer at gennemføre.
Tag e-læring om neuropædagogik (du sendes videre til MitSL)
Podcast
Få faglige vitaminer i øregangene
Socialpædagogernes podcast formidler faglige emner, metoder og tilgange, som er relevante, når man fx arbejder som familieplejer.
Du kan bl.a. høre om selvskade, angst eller Theraplay.
Fag og Viden
Fordyb dig i faglige temaer
Fag og Viden er Socialpædagogernes digitale univers, hvor du kan fordybe dig i temaer om fx autisme og narrativ praksis.
Arrangementer
Deltag i faglige events
Socialpædagogernes lokale kredse afholder sociale såvel som faglige arrangementer, der er relevante for dig som familieplejer – det kan fx være om spædbarnsterapi eller mentalisering
Faglige webinarer for plejefamilier
Webinar om reglerne for magtanvendelse
Bliv klogere på reglerne for magtanvendelse, hvordan du som familieplejer er omfattet af dem – også i forhold til plejebarnets digitale adfærd – og forebygger magtanvendelser.
Webinar om samarbejdet med den biologiske familie
Hør Rikke Lyngdam fra FOLIKO fortælle om samarbejdet med den biologiske familie. Her sætter hun bl.a. fokus på dine og barnets reaktioner på samarbejdet samt den biologiske families behov.
Webinar om tilsynsbesøg
Få gode råd til at få et godt tilsynsbesøg, og hør, hvordan tilsynsbesøg foregår, hvad tilsynet lægger vægt på – og hvad du gør, hvis du er uenig eller oplever dårlig kemi med din tilsynskonsulent.