Gå til indhold

Fleksible arbejdstider

Drømmer du om hjemmearbejde? Få CABAS’ 5 tiltag, der opfyldte drømmen

Måske drømmer du også om at kunne fordybe dig i dokumentationsarbejde eller andre administrative opgaver derhjemme. På aktivitets- og samværstilbuddet CABAS har de fundet modellen for hjemmearbejde med fem konkrete tiltag

18. marts 2025

Artikel
På aktivitets- og samværstilbuddet CABAS bruger medarbejderne en månedlig hjemmearbejdsdag på opgaver som fx dokumentation, planlægning af aktiviteter eller pædagogiske notater.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Colourbox

Kan det virkelig lade sig gøre at have hjemmearbejde som socialpædagog, når jobbet går ud på at være sammen med borgerne?

På aktivitets- og samværstilbuddet CABAS er det lykkedes – og har faktisk givet både øget trivsel og følelsen af at have mere overskud til kerneopgaven og tid med borgerne.

Helt konkret har de indført hjemmearbejde ved hjælp af fem konkrete tiltag. Få deres opskrift her:

LÆS OGSÅ: Sådan gør hjemmearbejde os bedre til kerneopgaven

1. tiltag

Én dag om måneden

Medarbejdere på CABAS har mulighed for én hjemmearbejdsdag om måneden. Sommerferien er undtaget – og man kan blive kaldt på arbejde ved fx sygdom.

2. tiltag

Teamet planlægger

Ansvaret for at planlægge hjemmearbejde er placeret i hver af de fire grupper, medarbejderne er inddelt i – der er typisk fire medarbejdere i hver af de fire grupper.

3. tiltag

Planlæg en uge frem

Planlægningen sker fx på det ugentlige morgenmøde, hvor man diskuterer, hvilke dage der vil passe med hjemmearbejde.

4. tiltag

Opgaver, der egner sig

Opgaver, der planlægges på en hjemmearbejdsdag, kan fx være forberedelse af projekter, dokumentation, pædagogiske notater, planlægning af aktiviteter og temaer, udfyldelse af trafiklysskemaer på borgerne eller regnskaber og handleplansmøder.

5. tiltag

Evaluer løbende

Ordningen evalueres løbende for at opfange, hvis der er noget, der udfordrer.

LÆS OGSÅ: Forsker: Derfor er indflydelse og fleksibilitet dit trumfkort

Bliv medlem