Gå til indhold

Aieji verdenskongres 2025

Overtal din leder til at sende dig til verdenskongres for socialpædagoger: 3 gode argumenter

Til maj løber årets største internationale oplevelse for socialpædagoger af stablen i København: Verdenskongressen for socialpædagoger. Vil du med, men er i tvivl om, hvordan du overbeviser din leder om at sende dig afsted? Her får du 3 gode argumenter

28. januar 2025

Artikel
På verdenskongressen deltager socialpædagoger fra hele kloden - og du kommer derfor hjem med helt nye og spændende perspektiver på din faglighed.

Forfatter: Line Marie Sommer

Kunne du tænke dig at møde manden, der grundlagde Low Arousal-tilgangen? Og få seneste nye viden om traumer, følsomme relationer og omsorgstræthed? Så er det nu, du skal tilmelde dig AIJEIs verdenskongres for socialpædagoger, der afholdes 19. til 22. maj i Tivoli Kongrescenter i København.

Programmet er fyldt til bristepunktet med spændende oplæg, workshops og aktiviteter, hvor du møder kolleger fra hele verden og besøger socialpædagogiske arbejdspladser med høj faglighed og ekspertise.

Mød faglige fyrtårne

Blandt de hovedtalere, du kan opleve, er Andrew McDonnell (UK), som har grundlagt Low Arousal-tilgangen, Per Isdal (NO), som holder oplæg om omsorgstræthed og medfølelsens pris i det socialpædagogiske fag – og danske Susan Hart – grundlæggeren af neuroaffektiv udviklingspsykolog. Og mange andre faglige fyrtårne.

Hvis du drømmer om at deltage, er første skridt måske at overbevise din arbejdsplads om at sende dig afsted. Vi har samlet tre gode argumenter, der burde få din leder til fluks at sige ja til, at du (og forhåbentlig også dine kolleger) skal af sted på verdenskongres.

Overbevis din leder med disse 3 argumenter

Argument nr. 1

'Vores arbejdsplads får ny faglig viden'

Programmet for verdenskongressen er spækket med oplæg fra nogle af verdens største faglige fyrtårne inden for det socialpædagogiske felt. Jeg bliver fx undervist i omsorgstræthed af Per Isdal, bliver klogere på følsomme relationer ved Susan Hart – og får chancen for at møde manden bag Low Arousal – Andrew McDonnel. Så efter kongressen får vores arbejdsplads en medarbejder, som har fået et kæmpe skud ny faglig viden.

LÆS OGSÅ: Socialpædagoger: Det tager vi med os fra verdenskongressen

Argument nr. 2

'Jeg kan dele min viden med kollegerne'

Når jeg har deltaget i verdenskongressen, er det helt oplagt, at jeg deler ud af alt det, jeg har lært om nye metoder, teorier og praksis.

Jeg holder gerne et oplæg på arbejdspladsen for de kolleger, som ikke har været med på verdenskongressen, så de også får glæde af den viden, jeg har fået. På den måde kan jeg være med til at inspirere mine kolleger fagligt – og vi kan sammen reflektere over alt det, jeg har med mig hjem fra kongressen.

Argument nr. 3

'Jeg bliver klogere på min egen praksis'

På verdenskongressen møder jeg socialpædagoger fra hele verden og hører dem fortælle, hvordan de arbejder. Jeg får også mulighed for at besøge arbejdspladser i Danmark, som viser deres socialpædagogiske metoder og måder at arbejde på.

Det giver mig alt sammen mulighed for at udveksle erfaringer og viden og gå i dialog med andre, som måske arbejder inden for samme felt som mig. Og når vi diskuterer metoder og tilgange – og jeg bliver fagligt udfordret og inspireret – bliver jeg klogere på vores egen praksis.

Jeg vender med andre ord helt sikkert hjem fra kongressen som en medarbejder med masser af ny faglig viden og gejst i bagagen.

Bliv medlem