Gå til indhold

Valg til forretningsudvalg

Medlemmerne skal kunne genkende sig selv i mig

Når Socialpædagogerne afholder kongres i november, skal der vælges nyt forretningsudvalg. En af de foreløbig syv kandidater, der stiller op til de fire poster, er Lene Kümpel. Hun opstiller som forbundsnæstformand – og her kan du læse lidt om hendes mærkesager og visioner

6. august 2024

Artikel
De delegerede på Socialpædagogernes kongres 12.-14. november vælger forretningsudvalget. En af dem, der stiller op til valg, er nuværende kredsformand i Socialpædagogerne Midtsjælland Lene Kümpel. Hun opstiller som forbundsnæstformand.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Nils Lund Pedersen

Valg til forretningsudvalg

Lene Kümpel, stiller op som 2. forbundsnæstformand

55 år, kredsformand Socialpædagogerne Midtsjælland siden 2019.

Uddannet socialpædagog. Har arbejdet med anbragte børn og unge, voksne med udviklingshandicap og flygtninge. Valgt som faglig sekretær i 2011.

Hvad vil du som medlem af et nyt forretningsudvalg arbejde for? Nævn tre konkrete mærkesager:

  1. Den socialpædagogiske faglighed skal have den status og anerkendelse, den fortjener. Målet er, at det er en selvfølge, at det er socialpædagoger, der løser socialpædagogiske opgaver. Derfor skal vi fastholde fokus på uddannelseskrav, ligesom vi skal have forbedret uddannelsen og givet den en øget status i samfundet. Men for at faget kan opleves værdifuldt og attraktivt, er det helt afgørende, at vi lykkes med at formidle hvad socialpædagogisk faglighed kan og lykkes med at socialpædagoger får en løn der svarer til uddannelsesniveau og ansvaret i opgaven.
  2. Vi skal markere os skarpt på, at vi er medlemmernes fagforening. Ingen skal være i tvivl om, at Socialpædagogerne kæmper utrætteligt for at forbedre medlemmernes løn- og arbejdsvilkår og skabe ordentlige rammer for deres opgave og arbejdsliv. Medlemmerne skal have vished om, at deres fagforening har deres ryg.
  3. Vi skal være et stærkt fagligt fællesskab, hvor der en høj grad af sammenhæng mellem forbundshus, kredse og medlemmer. Derfor skal vi styrke samarbejdet på tværs af organisationen og øge inddragelsen af tillidsvalgte og medlemmer i fagforeningens arbejde og udvikling. Det kræver, at vi er i tæt dialog med medlemmerne – de skal mærke vores nærvær, og de skal vide, at vi lytter til dem.

Hvordan vil medlemmerne kunne mærke, at du bliver valgt?

Med mig bliver medlemmerne repræsenteret af en, som kender og forstår deres hverdag. Medlemmerne skal kunne genkende sig selv i mig. Det er meget vigtigt for mig, at vi som fagforening ikke bevæger os for langt væk fra medlemmernes hverdag og faget. Som medlemmernes repræsentant vil jeg arbejde for, at Socialpædagogerne er en fagforening i tiden. Vi skal tage de nye kampe, de aktuelle kampe – som fx at styrke de faglige miljøer, forbedre arbejdsmiljøet og sikre gode rammer for et fleksibelt arbejdsliv.

Hvor ser du Socialpædagogerne om fem år?

Vi har en afgørende politisk stemme, som vi gennem solidt arbejde har gjort os fortjent til. Vi har et endnu stærkere fællesskab, hvor den faglige identitetsfølelse og tilknytning til Socialpædagogerne er stærk. Som socialpædagog og socialpædagogisk leder skal man ikke være i tvivl om, at det er her, man hører til. Endelig har vi om fem år vist de unge, at det er attraktivt og meningsfuldt at være socialpædagog og være medlem i Socialpædagogerne. For at nå dertil, er det vigtigt, at vi som et samlet Forretningsudvalg er i tæt samarbejde og dialog med kredsene, og at vi møder medlemmerne. For vi har brug for deres input for at forblive den relevante fagforening.

Kort om forretningsudvalget

Forretningsudvalget er forbundets daglige politiske ledelse og består af forbundsformanden, to forbundsnæstformænd og forbundskassereren.

De delegerede på Socialpædagogernes kongres 12.-14. november vælger forretningsudvalget.

Læs mere om kongressen på sl.dk/kongres24

Bliv medlem