Gå til indhold

Guide

Fem podcasts du kan høre denne sommer

Vi ved endnu ikke, om sommeren kommer til at byde på skybrud eller hedebølge. Helt sikkert er det dog, at disse afsnit af Socialpædagogernes podcast er klar til at tage lige med ud i sommerlandet uanset. Her får du en liste med de fem mest populære podcastafsnit i år

24. juni 2024

Artikel
Hvis du søger på 'Socialpædagogerne' i din foretrukne podcast-app, finder du mange flere afsnit af vores faglige podcastserie.

Måske skal du køre til Italien denne sommer, og har hårdt brug for en linje til den rigtige verden for at bevare din forstand, når børnene for tiende gang siger: 'Er vi der snart?' eller 'Jeg skal tisse!'. Eller måske du skal i sommerhus med svigermor og mangler en undskyldning for at gå en halv time for dig selv. Det kan også være, at du skal arbejde hele sommeren, men bare gerne vil høre en god og spændende podcast. 

Med Socialpædagogernes Podcast i ørerne kan du på ca. 25 minutter opdatere dig på spændende, relevante emner og faglige tilgange inden for dit fag.

Her får du de mest populære afsnit.

Nr. 5 Kort fortalt: OK24

Vi lægger hårdt ud med lønstigninger, forbedrede tillæg og en bedre pension til socialpædagoger. På femtepladsen over mest populære podcastafsnit finder du denne om OK24. Her kan du høre formand for Socialpædagogerne Benny Andersen fortælle, hvorfor resultatet er en milepæl, og hvad det helt konkret betyder for dig. 

Det er et lyt værd. 

Nr. 4 LEDELSE: Medledelse i praksis

Dette podcastafsnit kan du bruge som god inspiration til, hvordan du får mere indflydelse på de faglige beslutninger i dit arbejde. Den handler nemlig om medledelse - en ledelsesform, hvor teamet og fagligheden er i fokus. For socialpædagog Simone Wils Lystbæk, der er med i episoden, har det betydet et større engagement og en øget arbejdsglæde. 

Nr. 3 Metoder og tilgange: Livshistorier

Hvordan lyder din livshistorie? De fleste af os kan huske vores liv og pege på konkrete ting som kærester, jobs, børn og andre vigtige milepæle. Men for mennesker med en kognitiv funktionsnedsættelse kan det være svært at huske, hvor de kommer fra, og hvem de er. Det kan give en følelse af ’historieløshed', der kan have konsekvenser for en persons udvikling.

Nr. 2 Spiseforstyrrelser og diagnoser

De diagnoser, man hyppigst ser sammen med en spiseforstyrrelse, er angst og depression. Men hvilken diagnose kom først? Det fortæller psykolog og seniorforsker i børne- og ungdomspsykiatrien på Aarhus Universitetshospital om i dette afsnit af Kort fortalt.

Nr. 1 Birkmose om forråelsen - 11 år senere 

Vi kommer – heldigvis – ikke uden om hende. Forråelsens ukronede dronning, psykolog og forfatter Dorthe Birkmose var i år aktuel med en revidering af sin bog ’Når gode mennesker handler ondt’. For mens Dorthe Birkmose satte begrebet forråelse på dagsordenen med sin første bog, er det først nu, 11 år senere, at hun vender blikket mod løsningerne. Lyt til denne podcast, hvor Birkmose fortæller om håbet – og om de skridt vi kan tage væk fra forråelsen.

 

Rigtig god fornøjelse!

Lyt i din foretrukne app

Vil du have besked, når der er nye faglige podcasts om socialpædagogik? Så søg på 'Socialpædagogerne' i din podcast-app, og tryk 'abonnér' eller 'follow' - så får du automatisk at vide, når der er nye afsnit. Det er gratis.

Find alle podcasts fra Socialpædagogerne her

Bliv medlem
Bliv medlem