Gå til indhold

Kort fortalt

Spiseforstyrrelser og diagnoser

Hvorfor kan mennesker med autisme være i højere risiko for at udvikle spiseforstyrrelser? Og hvordan kan du som socialpædagog forholde dig til sammenspillet mellem spiseforstyrrelser og andre psykiske diagnoser? Få svaret i denne episode af Socialpædagogernes podcast

30. maj 2024

Podcast
De diagnoser, man hyppigst ser sammen med en spiseforstyrrelse, er angst og depression. Det fortæller psykolog og seniorforsker, Loa Clausen i Socialpædagogernes podcast. Men hvilken diagnose kom først?

Forfatter: Frederikke Halling Hastrup

Foto: Søren Kjeldgaard

75.000 børn, unge og voksne i Danmark lider af en spiseforstyrrelse. Og hos mange står sygdommen ikke alene, men optræder sammen med en anden psykiatrisk diagnose, som fx autisme, angst eller depression. 

Hos nogle mennesker vil en underliggende psykisk sårbarhed bidrage til, at spiseforstyrrelsen udvikler sig – hos andre vil det være omvendt. Her er det spiseforstyrrelsen, der skubber til sårbarheden.

Så hvad skal du være opmærksom på som socialpædagog, når du arbejder med psykisk sårbare mennesker og/eller personer med spiseforstyrrelser?

Få svaret i podcasten, hvor psykolog og seniorforsker Loa Clausen fortæller om forskellige typer af spiseforstyrrelser, og deres indvirkning på- og sammenspil med andre diagnoser.

Lyt i din foretrukne app

Medvirkende: Loa Clausen, psykolog og seniorforsker i Børne- og Ungdomspsykiatrien på Aarhus Universitetshospital
Tilrettelæggelse og produktion: Mie Brandstrup / Genlyd podcast

Gør viden til praksis

Spørgsmål til refleksion

Jo mere vi reflekterer over og forholder os til den viden, vi suger til os - jo bedre sætter den sig fast i vores faglige praksis.

Brug dette værktøj til at starte refleksionen; enten alene eller med kolleger. Det består af et oprids af de vigtigste pointer fra podcasten, samt spørgsmål til refleksion.

Download
Bliv medlem