Gå til indhold

Politikens Pædagogpris

Kender du en, der fortjener Politikens Pædagogpris?

Har du en kollega, eller kender du et pædagogisk team, som skal have Politikens Pædagogpris? Så er det nu, du kan indstille til specialprisen, der omfatter pædagoger, der arbejder med personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser eller sociale vanskeligheder

5. september 2022

Artikel
Politikens Pædagogpris 2022.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Igen i år hylder Politiken gode pædagoger med Politikens Pædagogpris - og socialpædagoger har mulighed for at vinde specialprisen, der omfatter pædagoger, der arbejder med personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser eller sociale vanskeligheder.
I netop den kategori vandt socialpædagog Marianne Sjolte Malec Politikens pædagogpris i oktober 2021. Hun arbejder som hospitalspædagog på Rigshospitalet, hvor hendes formål er at skabe et rum, hvor barnet for en stund kan koncentrere sig om at være barn og ikke nødvendigvis skal forholde sig til blodprøver, slanger og sonder.

– Vi laver noget sammen, som slet ikke har noget med sygdommen og behandlingen at gøre. Det kan være svært at være i de følelser, for man forstår jo ikke selv, hvad der sker, når man er fire år gammel, sagde Marianne Sjolte Malec i Politiken.

Som socialpædagog var hun stolt af at modtage prisen og udtalte bl.a.:

– Pædagogerne er en meget lille faggruppe på Rigshospitalet, så jeg er utrolig stolt af prisen, og det betyder rigtig meget for mig, at det er mine kolleger, der har in​dstillet mig til prisen. Det betyder jo, at de sætter pris på det stykke arbejde, jeg gør for børnene, som er noget andet end det somatiske. Det er så vigtigt, at vi sammen sætter fokus på børnelivet og skaber rum til andet end sygdom og behandling, og det at blive anerkendt af mine kolleger for at bidrage til dét, betyder rigtig meget, lød det fra Marianne Sjolte Malec i en pressemeddelelse fra Rigshospitalet.

Med i opløbet i 2020

Året før var en anden socialpædagog med i opløbet til at modtage Politikens pædagogpris 2020 i kategorien social- og specialpædagogik. Som en af de ti nominerede fortalte Mette Iversen i Politiken om sit arbejde med belastede unge i Århus Kommune. 

– Min vigtigste opgave er at gøre mig unødvendig. Jeg skal støtte de unge. Jeg skal være der for dem og ikke vige fra deres side, uanset hvad de byder mig. Og det skal jeg for, at de kommer til at have tillid nok til sig selv og til verden til at blive uafhængige af mig, sagde Mette Iversen og beskrev i Politiken, hvordan hun som socialpædagog har fokus på, hvad de unge kan og vil – og derfra hjælpe dem til at nå i mål.

– Alle vil et eller andet. Og det er min opgave at finde ud af, hvad det er. Det kan være, at man gerne vil tjene sine egne penge i stedet for at stjæle. Så vil det være en god ide at få et arbejde. Men det er bare ikke sådan lige til, hvis man nu ikke har lært at gå i seng om aftenen, børste sine tænder eller sætte sit vækkeur og stå op. Og det kan jeg så være den voksne, der hjælper med.

Politikens Pædagogpris 2022

  • Formålet med Politikens Pædagogpris er at sætte spot på kompetente pædagoger, højne respekten om faget og dermed styrke pædagogers status i Danmark. Der uddeles seks priser i kategorierne ‘Dagtilbud 0-6 år’ og ‘Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse’.
  • Der uddeles  også en specialpris til en pædagog eller et pædagogisk team inden for social- og specialpædagogik. Specialprisen omfatter pædagoger, der arbejder med personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser eller sociale vanskeligheder.
  • Der kan enten indstilles en enkeltperson eller et pædagogteam. I begge tilfælde skal der kun laves én indstilling.

    Læs mere om prisen 
Bliv medlem