Fotoreportage
Børn af forældre, der selv burde have være anbragt
Barnets tarv er altid det helt centrale på Glostrup Observations- og Behandlingshjem. Her udredes børn, som er fjernet akut fra hjemmet pga. massivt omsorgssvigt – og forældreevnen afklares i udsatte familier. Tendensen er, at børnene i dag er markant dårligere end for ti år siden. For de anbringes først, når alle andre indsatser i hjemmet ikke har virket
10. februar 2020
Forfatter: Tina Løvbom Petersen
Foto: Kasper Løftgaard
Faglig udvikling og fællesskab: Find dit faglige selskab her
En ny chance
Glostrup Observations- og Behandlingshjem er en selvejende døgninstitution under foreningen Livsværk – og består af en døgnafdeling for otte børn i alderen nul-seks år og en familieafdeling med plads til fem familier.
I døgnafdelingen modtager man børn, der har været udsat for vold, seksuelle krænkelser og andre former for massivt omsorgssvigt. Børnene bor der typisk i op til et år – og langt størstedelen af dem bliver herefter anbragt i familiepleje.
I familieafdelingen anbringes børnene ofte direkte fra fødegangen – sammen med deres forældre, som er udfordrede på deres forældreevne. Det er forældre, som følelsesmæssigt og kognitivt har store udfordringer, som ofte har en diagnose – og aldrig selv har haft rollemodeller i deres liv. En typisk udredning varer mellem tre og seks måneder.
Der er i alt 25 medarbejdere ansat, hvoraf størstedelen er socialpædagoger.