Gå til indhold

Springet

Jobsøgningen rykkede, da jeg blev konkret på mine pædagogiske kompetencer

Jimmy Tim Nielsen fik som ledig hjælp fra Socialpædagogernes a-kasse til at skrive den ansøgning, der skaffede ham nyt job.

1. oktober 2019

Artikel
20190715_SocialPæd_JimmyNielsen07-1128x600.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Brinck

Foto: Nils Lund Pedersen

Hvorfor skulle der ske noget nyt i dit arbejdsliv?
Jeg har arbejdet som opsøgende gadeplansmedarbejder i tre år på en arbejdsplads, jeg var rigtig glad for. I slutningen af 2017 startede en ny leder, som jeg fik en dårlig kemi med. Der opstod en masse mistillid mellem os. Fx blev jeg beskyldt for at lyve, og til sidst begyndte det dårlige arbejdsmiljø at påvirke mig så meget, at jeg fik oplevede opkastninger, svimmelhed og fik svært ved at sove.  

Hvornår traf du din beslutning?
Jeg blev indkaldt til en tjenstlig samtale i foråret 2018, hvor jeg og mine kolleger igen blev beskyldt for at lyve om nogle forhold ved vores arbejde. Dér fik jeg nok. Så da en fritstilling kom på tale, sagde jeg ja med det samme. For jeg ville hellere vinke farvel til mit arbejde end at blive syg af det.

Hvordan var det at gå fra beskæftigelse til ledighed?
Det var en lettelse at trække stikket og komme videre. Som TR havde jeg en opsigelsesperiode på ni måneder med løn. Så økonomisk var der ro på. Lidt efter blev jeg far, så jeg følte mig egentlig privilegeret over, at jeg indirekte fik en længere barsel, end mænd normalt har – selvom jeg selvfølgelig skulle være jobsøgende undervejs.

Hvordan gik din jobsøgning?
I starten parkerede jeg tankerne om fremtiden i baghovedet. Men da deadline for opsigelsesperioden nærmede sig, begyndte bekymringerne at melde sig, for mine ansøgninger kastede ikke så mange samtaler af sig.

Hvornår begyndte det at vende for dig?
Da jeg tog til et ledighedsmøde i Socialpædagogernes a-kasse. Her fik jeg en CV-guide, der tvang mig til at blive konkret på mine pædagogiske kompetencer. I forbindelse med en tidligere jobsamtale havde jeg taget en personlighedstest, som jeg kunne bruge noget stof fra i mit CV. Fx blev jeg mere konkret på, hvilken type relationsarbejde jeg mestrer. A-kasse-konsulenten gav mig også nogle tips til ansøgningen, og derfra gik det stærkt. Jeg søgte fem stillinger og blev indkaldt til fire samtaler. Få timer efter de to første samtaler, der lå samme dag, blev jeg ringet op og blev tilbudt begge stillinger. Jeg sagde ja til den første som støttekontaktperson i Slagelse Familiecenter, hvor jeg startede i april.

Hvad har været det bedste ved dit spring til et nyt arbejdsområde?
Jeg kan se en helt tydelig faglig sammenhæng i mit arbejdsliv, selvom jeg har skiftet arbejdsområde fra det understøttende til det forebyggende felt. Med min baggrund i arbejdet med hjemløse, stofbrugere og psykisk syge ved jeg, hvor galt det kan gå, hvis ikke der er en god forebyggende indsats. Og det giver god mening at tage fat i de unge, før de ender som min tidligere målgruppe. Men det er også udfordrende at være ny på en arbejdsplads, hvor ingen kender mine evner. Så dem skal jeg sætte i spil - hver dag.

Har du brug for rådgivning i forbindelse med din jobsøgning, kan du tage kontakt til en jobkonsulent i Socialpædagogernes a-kasse. Find din lokale jobkonsulent her

Du kan også lytte med i podcastserien fra Socialpædagogernes A-kasse, hvor du får inspiration til jobjagten gennem gode råd, konkrete tips og andre, der har stået i din situation. Hør den her

CV for Jimmy Tim Nielsen, 46 år

2019: Støttekontaktperson, Slagelse Familiecenter

2016-2019: Opsøgende gademedarbejder, Center for Socialt Udsatte, Næstved

2008-2016: Hjemmevejleder, Center for Socialt Udsatte, Næstved

2006-2008: Socialpædagog Opholdsstedet 4700, Næstved

2004: Uddannet professionsbachelor i pædagogik

1996-2005: Pædagogisk medarbejder i Fritids- og ungdomsklubben Supernova, Næstved

Bliv medlem