Gå til indhold

Tæt på en tillidsvalgt

Der er muligheder i TR-kasketten

Da Lene Ek blev TR-suppleant for 13 år siden, havde hun aldrig drømt om, at hun senere ville blive næstformand i hovedMED i Furesø Kommune. Hun føler selv, at de mange timer, hun i dag lægger i jobbet, kommer både kollegerne og borgerne til gode

3. september 2018

Artikel
Lene-EG-web.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Colourbox

Som tillidsrepræsentant får man ofte mulighed for at give sit besyv med, når der skal tages beslutninger på arbejdspladsen og i kommunen. Spørger man 44-årige Lene Ek fra Furesø Kommune, er det en af de største forcer ved TR-hvervet.

– Det har været enormt positivt og stærkt at være blevet inddraget i hele MED-systemet og i TRIO’en. Jeg føler, at jeg bliver hørt, og at det er værdifuldt for de andre at høre min mening. Det synes jeg er enormt givende, siger Lene Ek.

Hun har været tillidsrepræsentant i ca. seks år og var suppleant i syv år forinden. Sidste år blev hun valgt som næstformand i kommunens hoved-MED og bruger omtrent 50 pct. af sin arbejdstid i MED-udvalget, hvor hun for nyligt har været med til at ansætte en ny direktør i kommunen, og i øjeblikket er hun med til at genforhandle kommunens MED-aftale.

Får dine kolleger noget ud af, at du sidder i MED-udvalget?

– De har igennem min position mulighed for at få lidt indflydelse også. Jeg kan viderebringe deres bekymringer og ideer i de fora, jeg sidder i. Men det kan jeg også sagtens blive bedre til. Jeg synes, det er enormt vigtigt, at jeg tager det videre, som kollegerne byder ind med, siger hun.

Lene EK tog under kommunalvalget sidste år initiativ til et vælgermøde for borgere i botilbud og dagtilbud i kommunen. Mødet skulle give borgerne mulighed for at møde politikerne og blive klogere på, hvad de ville få ved at stemme på den ene eller den anden politiker.

– Min rolle som TR var adgangsbilletten til at gøre det. Jeg brugte det netværk, jeg havde opbygget som TR, til at tage kontakt til politikerne og få dem med på idéen – til gavn for både borgerne og kollegerne. Vi fik sat fokus på forholdene for handicappede her i kommunen, og det har også indflydelse på vores arbejdsvilkår, siger Lene Ek.

Hun glæder sig til at bruge sin kontakt til politikerne til at holde dem op på deres løfter ved vælgermødet.

Er der slet ikke en bagside af medaljen?

– Jo, det tager jo noget af min pædagogtid. Når jeg er så meget væk, så kræver det, at mine kolleger bakker mig op. Det synes jeg også, at de gør. De kan jo også mærke, at de får noget igen den anden vej. De synes jo, det er mega fedt, at borgmesteren kommer ud og møder vores borgere f.eks.

– Så jeg synes, det er det værd, selvom det kan være lidt på bekostning af min egen pædagogfaglige udvikling. Til gengæld udvikler det andet mig på så mange andre måder, siger hun.

En anden udfordring er, at der er mindre tid til at løse de almindelige TR-opgaver for kollegerne. Hun kan godt føle, at hun forsømmer kollegerne lidt på den konto. Hun er TR for ca. 40 kolleger fordelt på to afdelinger.

– Kollegerne i min egen afdeling får jo en større TR-service end i den anden afdeling. Jeg kunne godt bruge mere tid til at løse kerneopgaven. Det ville være rigtig rart, at der var en TR mere, så vi havde en afdeling hver – men det er selvfølgelig også dyrere, siger hun.

Hjælp andre med dine erfaringer

Vil du også dele dine erfaringer som inspiration til andre tillidsvalgte? Det kan fx handle om en positiv oplevelse eller gode idéer, som kan inspirere andre – eller en dyrt købt erfaring, som andre kan lære af. Det kan også være refleksioner eller spørgsmål omkring det at være tillidsvalgt. Stort og småt er velkomment. 

Skriv til journalist Marie Dissing Sandahl på mds@sl.dk

Bliv medlem
Bliv medlem