Gå til indhold

Beskæftigelsesindsats

Radikale: Sæt a-kasserne fri

Skær ned på antallet af samtaler, sæt fokus på den enkelte borger – og giv a-kasserne metodefrihed. Sådan lyder et nyt udspil fra Radikale Venstre. Forslaget er helt i tråd med vores anbefalinger, siger forbundskasserer Michael Madsen.

8. februar 2018

Artikel
RB_moedeB.jpg

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Rasmus Baaner

Som reglerne er i dag, skal man som dagpengemodtager møde til samtaler både hos jobcentrene og i a-kasserne. Men der er brug for et mere forenklet beskæftigelsessystem, lyder meldingen nu fra Radikale Venstre. Det skriver avisen.dk.

Forud for forhandlingerne om en forenklet beskæftigelsesindsats lancerer partiet et udspil, der lægger op til at ændre den nuværende ansvarsfordeling mellem kommuner og a-kasser. Konkret skal a-kasserne have det fulde ansvar for dagpengemodtagerne i de første seks måneder af dagpengeperioden.

– Det, vi kan se med de gode a-kasser, er, at de er inde allerede i opsigelsesperioden for at forebygge ledighed. Det, at de overtager kontakten de første seks måneder, gør, at vi kan se på, om borgerne så kommer langt hurtigere i arbejde, siger beskæftigelsesordfører hos Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, til avisen.dk

Forslaget fra Radikale Venstre ligger helt i tråd med vores tilgang og vores anbefalinger i forhold til en forenkling af hele indsatsen på beskæftigelsesområdet

Michael Madsen, forbundskasserer

Ja tak til metodefrihed

Et andet element i udspillet er at sætte a-kasserne fri, så de får fuld metodefrihed, når det gælder om at få ledige i job. En forslag, der vækker genklang i Socialpædagogerne.

– Forslaget fra Radikale Venstre ligger helt i tråd med vores tilgang og vores anbefalinger i forhold til en forenkling af hele indsatsen på beskæftigelsesområdet, siger forbundskasserer Michael Madsen. 

At lade a-kasserne tage over vil nemlig være til gavn for medlemmerne.

– Vi er bedre til at få vores medlemmer i arbejde, og det er jo det, det hele handler om. I forhold til jobcentrene har vi et bedre kendskab til medlemmet, til arbejdspladserne og til faget, og derfor kan vi arbejde ud fra en langt mere personlig tilgang til den enkelte ledige, siger Michael Madsen, og kommer med et eksempel:

– Tag fx en socialpædagog, som har arbejdet 25 år inden for voksenhandicap området, og mister sit job. Her vil vi fra a-kassens side målrettet kunne afsøge jobmuligheder, som medlemmet kan se sig selv i, fremfor at vedkommende måske bliver sendt ud i en daginstitution, hvilket jo slet ikke giver mening. Det handler om at sikre en mere individuel indsats, og det kan vi i a-kassen, lyder det fra forbundskassereren.

 

Bliv medlem