Gå til indhold

efterløn

Efterlønsbonus betaler sig ikke

For de fleste af Socialpædagogernes medlemmer er det en dårlig forretning at tage imod regeringens tilbud om at få et skattefrit beløb udbetalt mod at træde ud af efterlønsordningen

1. juni 2017

Artikel
sparegris1128x600.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

Regeringen vil give medlemmer af efterlønsordningen et tilbud: Meld dig ud af ordningen og få dine indbetalinger tilbage – skattefrit. Op til 106.000 kr. for dem, der er tættest på efterlønsalderen. Men tænk dig godt om inden du gør det, råder Socialpædagogerne:

- For mange af vores medlemmer vil det være en dårlig forretning at melde sig ud af efterlønsordningen. Hvis man melder sig ud, frasiger man sig den såkaldte ”skattefri præmie” på ca. 160.000 kr., der udbetales, hvis man arbejder til folkepensionsalderen. Så alene af den grund kan det betale sig at blive, siger Michael Madsen, formand for Socialpædagogernes a-kasse.

Hvis man træder ud af ordningen, mister man helt muligheden for at gå på efterløn, og man mister også andre muligheder som følger med ordningen, fx retten til et seniorjob. Seniorjob-ordningen giver mennesker, der mister dagpengeretten, ret til et job til overenskomstmæssig løn, hvis de har 5 år eller mindre til efterlønsalderen. Læs mere: Seniorjob

- Vi vil anbefale vores medlemmer at overveje det rigtig grundigt, inden de fristes af tilbuddet om penge i hånden her og nu. Især hvis du er over 50 år. I 2012 var der den samme mulighed, og på det tidspunkt var der mange, der meldte sig ud af ordningen. Så dem, der valgte at forblive i ordningen dengang, er typisk også dem, det bedst kan betale sig for at blive i dag, siger Michael Madsen.

Ingen fortrydelsesret
Blandt Socialpædagogernes medlemmer på efterlønsordningen er 67 pct. over 50 år. Dermed er det størstedelen af efterlønsmedlemmerne, der risikerer at gøre en dårlig forretning, hvis de takker ja til regeringens tilbud.

- Vi har set eksempler på medlemmer, som valgte at træde ud af ordningen og få pengene udbetalt i 2012 og som siden hen har fortrudt. Men er man først ude, kan man ikke vælge om. Så hvis regeringens forslag bliver til noget, så vil vi klart råde medlemmerne til at tage kontakt til a-kassen først, hvis de overvejer at træde ud af efterlønsordningen, understreger Michael Madsen.

Bliv medlem
Bliv medlem