Artboard 1 no disagree x error
Skift site

Vi står i dilemmaerne hver dag

Hvordan gør man fællesrummet hjemligt for 12 forskellige beboere? Og hvor mange pornoplakater magter man at se på i løbet af en arbejdsdag? Dilemmaer er der nok af på botilbuddet Bøge Allé 15. Men der er – næsten – altid en løsning, fortæller socialpædagog Gitte Johansen

Lea Holtze / Foto: Rikke Bisgaard

06. feb 2023
Design uden navn (38).png
Fagligt fokus
Nogle gange kan beboernes opfattelse af hjemlighed støde mod fx arbejdsmiljølovgivning, hygiejneregler og sundhedskrav. I praksis er det ofte det, der skaber de største dilemmaer, fortæller Gitte Johansen fra botilbuddet Bøge Allé 15.

Hver morgen kører beboerne fra botilbuddet Bøge Allé 15 i Ribe, et botilbud for voksne med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, af sted til deres arbejde eller aktivitetstilbud. Og ved fyraftenstid vender de hjem. Til en af botilbuddets 24 lejligheder – med egen indgang, terrasse og postkasse.

Plantegningen i lejlighederne er fuldstændig identisk. Men i én lejlighed sniger hjemligheden sig ind gennem nips og souvenirs fra hele verden. Et andet sted hænger der billeder af nøgne damer på alle vægge – og et tredje sted er der pyntet op med det bare ingenting.