Gå til indhold

Julie tør tale om tabuerne

Julie er fagligt dygtig og en fantastisk kollega, der altid står op for beboerne og sine kollegaer. Sådan stod der blandt andet i den indstilling, der sikrede socialpædagog Julie Elkjær Jensen årets Torben Jensen-pris fra Socialpædagogerne Midtsjælland.

Tilbage til Midtsjælland

Hun sætter altid etikken i højsædet både i forhold til beboere og kolleger. Og så er hun bare vanvittigt fagligt dygtig. Julie går forrest, og jeg vil gerne gå sammen med hende

Sila Henvig

Julie er en rigtig socialpædagog. Ordene kommer fra Sila Henvig, som er kollega til Julie Elkjær Jensen, der løb med årets Torben Jensen-pris for sit arbejde på Bofællesskaberne Inge & Sofie Marie.

”For Julie er ordentlighed grundstenen i hendes arbejde. Hun kæmper for retfærdigheden og står op for det, også selvom det indimellem betyder en tur på øretævernes holdeplads,” smiler Sila Henvig.

Det var hende, som indstillede 35-årige Julie Elkjær Jensen til prisen, der gives til et medlem eller arbejdsplads, som gør noget særligt for at fremme og udvikle det socialpædagogiske felt og arbejdsfællesskab.

I indstillingen kaldte Sila Henvig Julie for limen i teamet og skrev blandt andet:

”Julie er fagligt dygtig og en fantastisk kollega, der altid står op for beboerne og sine kollegaer. Hendes positive sind har en skøn afsmittede effekt, som er god både i det komplicerede relations- og motivationsarbejde med beboerne, men også for et sundt og godt arbejdsmiljø.”

Højt etisk barometer
Julie Elkjær Jensen fik som den første enkeltperson prisen både for sit kollegaskab, men også for de tiltag, hun har taget på sin arbejdsplads. Hidtil har det været grupper, der har modtaget prisen og de 10.000 kroner.

”Jeg er enormt beæret og stolt. Det betyder rigtig meget for mig, og jeg vidste jo ikke, at jeg var indstillet. Det er en kæmpe anerkendelse, som jeg ikke lige havde set komme. Og jeg bliver da endnu mere stolt, når prisen ikke normalt gives til enkeltpersoner,” siger Julie Elkjær Jensen og fortsætter:

”Jeg er meget stolt af mit arbejde og af at være socialpædagog. Noget af det, jeg lægger vægt på, og som jeg også kan forstå er en del af årsagen til indstillingen, er, at jeg gerne vil have, at der er ordentlighed i vores arbejde. Jeg har et højt etisk barometer. Vi skal møde borgerne med værdighed og respekt.”

Taler om seksualitet og grænser

Hun har sammen med et par andre kollegaer været primus motor i etableringen af Café Hjerte. Her mødes beboerne i Bofællesskaberne Inge & Sofie Marie, som er for unge og voksne med autisme og udviklingshæmning, cirka en gang om måneden og taler om seksualitet.

”Seksualitet er en basal del af det at være menneske, men det har været meget tabubelagt at tale om på vores felt. Så jeg vil gerne normalisere at snakke om det,” forklarer Julie Elkjær Jensen og fortsætter:

”Vi taler også om grænser, for det er mennesker, der ikke nødvendigvis kan konsekvensberegne, så det taler vi meget om. Vi drøfter omsorg, relationer og accept af hinanden. De bliver bedre til at forstå hinanden og lærer, hvordan de kan bruge hinanden i hverdagen.”

Cirka 20-30 beboere i alderen fra 18 år og op til midt i 50’erne deltager i cafemøderne på Café Hjerte hver gang.

”Det er fedt at se det lykkes. Jeg har da også en drøm og et ønske om at tage ud og fortælle om Café Hjerte og undervise i, hvordan man kan tale om tabubelagte emner,” siger Julie.

Pusler med vagtplanerne
Udover tiltagene for borgerne har Sila Henvig også indstillet Julie for hendes måde at være kollega på. Det ses både i hendes positive tilgang til andre mennesker, fortæller Sila – og ikke mindst når Julie, som er vagtplanlægger, pusler vagtplanen sammen.

”Julie vil helst have, at 100 procent af medarbejderne er tilfredse med vagterne, så det bruger hun gerne ekstra kræfter på at få til at lykkes. For det er ikke nemt. Det viser noget af den ordentlighed, som hun besidder. Hun sætter altid etikken i højsædet både i forhold til beboere og kolleger. Og så er hun bare vanvittigt fagligt dygtig. Julie går forrest, og jeg vil gerne gå sammen med hende,” fastslår Sila Henvig.

”Det er kæmpestort at blive anerkendt, og der er jo også noget branding af vores fag i det. Jeg håber da, at der er nogen, der kan blive inspireret,” siger Julie Elkjær Jensen.

Måske har du allerede nu en idé til, hvem der skal indstilles til Torben Jensen-prisen i 2024. Så er det bare om at lave en indstilling op til næste års generalforsamling.

Du kan læse mere om prisen her: Socialpædagogerne Midtsjællands Pris - Torben Jensen Prisen (sl.dk)

Bliv medlem